La Boca Doce – Christian Hellbergs nya krogsatsning

Nyligen var det öppning av La Boca Doce, en restaurang med hög puls, stimmig matsal och en färgstark cocktailbar. Inspirationen till nyöppningen kommer från Buenos Aires och främst de stökiga hamnkvarteren i La Boca, en stadsdel som representerar både Sydamerika och länderna kring medelhavet.  


Vi vill driva en krog som vi själva skulle vilja gå till med låg tröskel in och högt i tak. Restaurangen kommer att ha stort fokus på mat där gästerna själva involveras i alla steg och kanske till och med blir serverade av kocken direkt i köket. Ambitionen är att vara en varm famn i Stockholms nattliv. – Säger Christian Hellberg, krögare.  

La Boca Doce är ett Nuevo Latino Steakhouse där grunden byggs av kvalitet, värme och hantverk. Den tidigare vinnaren av Årets Kock trivs bäst med eld, rök och mat som andas medelhavet.    

Köksmästare blir Mattias Dahlström, en kock med lång erfarenhet inom krogbranschen. Han har tidigare under ett flertal år arbetat sida vid sida med Christian Hellberg på Griffins Steakhouse i Stockholm. Matens tillagningssätt har starka influenser av Sydamerika och medelhavet, med inspiration från olika grilltekniker, främst asado och churrascarior.


Våra gäster är sådana som gillar att gå ut och umgås, samlas runt ett bord som fylls till bredden med fat, skålar och glas. Kombinationen av mat, musik och puls blandat med det familjära är något vi verkligen brinner för, detta kommer att reflekteras i restaurangen. – säger Christian Hellberg.  

Igår, den 18 november, öppnade La Boca Doce. Onlinebokningen hittar ni på www.labocadoce.se