Hotel Kung Carl – bjuder in till vår tids nästa La Belle Epoque

Hotellet som flyttade in i Art Nouveau huset Sparven 18, nylanseras och bygger ut hotellet mot Stureplan. Hotel Kung Carl öppnar en ny bar tillsammans med deras förstärkta kreativa inriktning som genomstrålar hela hotellet. Den nya cocktailbaren kommer attta gästerna till en annan plats. En plats att låta sig förföras av det goda livet och leva ut. Vid hörngaveln som delar av Kungsgatan och Birger Jarlsgatan öppnas en pampig entré som leder gästerna in till hotellets nya cocktailbar. I hotellets hjärta finner man den nya bistron, La Belle Epoque.

I mitten av oktober gör Hotel Kung Carl sin nyöppning och låter gästerna träda in i den gyllene tidsåldern. Den nya entrén mot Stureplan kommer att öppna dörrarna och leder direkt in till den nya cocktailbaren. Den livliga baren med de valvbågade fönstren och dess höga tak i spegelmönster kommer att ha en cocktailmeny inspirerad av hotellets historia. Längst in i baren finns en passage som leder gästerna vidare in till vinbaren och bistron La Belle Epoque med nordfranskt kök. Som ansvarig för nöje och att lansera barerna, restaurangen, klubb samt event, har de anlitat den erfarna eventarrangören, Daniel Boudal.

Den tidigare huvudentrén är numera en entré direkt in till bistron som också kommer få en större uteservering mot Birger Jarlsgatan. Här kan man sätta guldkant på tillvaron med champagne och Moule marinière (musslor i vitt vin) om man känner för det. Hotel Kung Carl har också de senaste åren blivit mycket uppskattat för sina jazzkvällar. Det är ett koncept som kommer att giftas ihop med invigningeno ch tas till nästa nivå.

– Nu blir vi åter ett destinationshotell med två barer, en bistro, jazzklubb, en utökad festvåning och förstås med en pampigare entré. En tillbakagång till rötterna och vad vi ursprungligen var, säger Marcus Östlundh, VD, HKC Hotels.

Hotel Kung Carl som grundades redan 1866 och var det första att använda ordet ‘restaurang’ i Sverige har behållit sin anda i svenskt sekelskifte, en tidsepok influerad av Frankrike. Under 1900-talet blev det ett av Stockholms mest populära tillhåll för kultureliten, där Karl Gerhard, August Strindberg och Hjalmar Söderberg höll till på “Kungen” som det då kallades. Den ikoniska filmstjärnan Greta Garbo brukade också bo på hotellet under 30-talet i rum 204. Det finns många spännande berättelser om denna Stockholmsskatt som kommer att blåsas liv i – på nya sätt.

Damma av finrocken, njut av live musik, unna dig något extra en ordinär tisdag. Nu träder vi in i nästa epok! Entrén mot Norrlandsgatan bjuder in till Bakfickan där event, jazzklubb och jazzbrunch kommer att hållas.

Pressmeddelande, september 2021Den nuvarande huvudentrén blir istället en entré direkt in till bistron som också kommer få en större uteservering mot Birger Jarlsgatan. Här kan man sätta guldkant på tillvaron med champagne och Moule marinière (musslor ivitt vin) om man känner för det. Hotel Kung Carl har också de senaste åren blivit mycket uppskattat för sina jazzkvällar.Det är ett koncept som kommer att giftas ihop med invigningenoch tas till nästa nivå. Entrén mot Norrlandsgatan bjuder in till Bakfickan där event, jazzklubb och jazzbrunch kommer att hållas.-Nu blir vi åter ett destinationshotell med två barer, en bistro, jazzklubb, en utökad festvåning och förstås med en pampigare entré. En tillbakagång till rötterna och vad vi ursprungligen var, säger Marcus Östlundh, VD, HKC Hotels.