Björn och Anna Ulvaeus välkomnar till Slottsholmens Warmbadhus som nu äntligen återinvigs

Slottsholmens Warmbadhus byggdes 1910 i vacker jugendstil efter ritningar av arkitekt Fredrik Anderberg. Familjen Ulvaeus har valt att bevara det som går och renovera där det har varit nödvändigt. Färg, form och inredning har omsorgsfullt valts utifrån byggnadstiden för att ta vara på den unika känslan i en sådan anrik byggnad.


– Warmbadhuset är en vacker, gammal byggnad i Västervik som under många år har stått tom. Vi har nu med varsam hand restaurerat och renoverat byggnaden som återigen får bli stadens Warmbadhus där vi äntligen får möjlighet att få välkomna stadens invånare och Slottsholmens besökare, säger Björn Ulvaeus. 
 

– Tanken bakom denna satsning är att badhuset ska bli ett komplement till Slottsholmens övriga anläggning. Vi har valt att ta fram en badritual för att passa vårt Warmbadhus. Man kommer alltså inte in på ett spa i dess klassiska bemärkelse utan ett badhus, där ritualen får ta tid och besökaren får en mycket speciell upplevelse. Vår ambition är att skapa något tidlöst oberoende av hälsotrender och dylikt, säger Anna Ulvaeus, VD, Slottsholmen.


Slottsholmens Warmbadhus öppnade lördagen den 16 oktober 2021.