MAT & DRYCK

ARKET- Cookbok for Spring, Summer, Autumn & Winter

Inför kommande period av högtider lanserar ARKET en vegetarisk kokbok med recept skapade av Martin Berg; kökschef och kreativt ansvarig för ARKETs cafékoncept. Martin Berg är en förgrundsfigur och förespråkare av den nya nordiska matrörelsen, som bygger på traditionella livsmedel, hälsosamma ingredienser och etisk produktion.

Läs hela inlägget »

Adventsstjärna, gran och Hendrick’s – här är drinkarna som sätter prägel på julen

Glögg, julöl och nubbe. Det är kul med jul. Men för dig som vill testa något nytt i december finns det alternativ. Inför julen bjuder Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, på spännande recept på Hendrick’s Gin-baserade drinkar, perfekt för middagsbjudningar eller mysiga hemmakvällar framför granen.

Läs hela inlägget »

Old Fashioned Week

Konceptet Old Fashioned Week skapades 2015 av Michael Landart, från baren Maria Loca i Paris, och Cyrille Hugon, från Paris Rhum Fest & tidningen Rumporter. De ville anordna ett event som hyllade en av de mest välkända drinkarna i världen, nämligen Old Fashioned. Idag har konceptet växt till att bli en global festival där mer än 1000 barer runt om i världen medverkar.

Läs hela inlägget »

KROGRECENSION

Haga Bottega

Endast 5 minuter från centrala Stockholm, mitt emot nya Karolinska, ligger Stockholms nya fräscha inbjudande italienska restaurang. Här i Hagastaden som är den just nu mest växande stadsdelen i Stockholm finns det nya Elite Hotel Carolina Tower. Inrymd på bottenvåningen i hotellet har man skapat en otroligt mysig restaurangmiljö där man direkt känner sig välkommen och omhändertagen.

Läs hela inlägget »

Austin Food Works

I hörnan Norrtullsgatan och Idungatan i Stockholm, Vasastaden ligger en lite annorlunda amerikansk restaurang. Här gör man det lite mer på riktigt än på de amerikanska restauranger vi är vana vid. Man hämtar främst inspiration från den Amerikanska södern men även Mexiko. Känslan är avslappnad och Austin Food Works har verkligen lyckats få till en mysig och avslappnad miljö där man trivs.

Läs hela inlägget »

TAKO

Den 7 oktober slog portarna upp för ”fusionrestaurangen” TAKO på Birger Jarlsgatan 29 i Stockholm. Lokalen har många år på nacken som uppskattad nattklubb. Nu har man dock lagt ner oändligt många timmar på att skapa en annorlunda restaurang som inte finns i Stockholm sen tidigare.

Läs hela inlägget »