MAT & DRYCK

Exklusiva champagnelanseringar från Maison Mumm

I april lanserar champagnehuset Maison Mumm en serie med begränsad upplaga under namnet RSRV. RSRV ger med fyra olika champagner - Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Cuvée 4,5 samt Rosé Foujita – ett uttryck för Maison Mumm’s vinexpertis.

Läs hela inlägget »

Nya tider för svenska mackor

Äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet.

Läs hela inlägget »

Tullamore D.E.W lanserar karibisk whiskey

Irländsk whiskey med smaker av karibisk rom? Det är nu verklighet när den irländska whiskeyjätten Tullamore D.E.W. lanserar sin nya whiskey XO Caribbean Rum Cask Finish. Tullamore arbetar ständigt för att hitta nya experiment och den nya whiskeyn är ett resultat av destilleriets kampanj Beauty of Blend. Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish lanseras den 5 mars och kommer att säljas på Systembolaget.

Läs hela inlägget »

KROGRECENSION

Haga Bottega

Endast 5 minuter från centrala Stockholm, mitt emot nya Karolinska, ligger Stockholms nya fräscha inbjudande italienska restaurang. Här i Hagastaden som är den just nu mest växande stadsdelen i Stockholm finns det nya Elite Hotel Carolina Tower. Inrymd på bottenvåningen i hotellet har man skapat en otroligt mysig restaurangmiljö där man direkt känner sig välkommen och omhändertagen.

Läs hela inlägget »

Austin Food Works

I hörnan Norrtullsgatan och Idungatan i Stockholm, Vasastaden ligger en lite annorlunda amerikansk restaurang. Här gör man det lite mer på riktigt än på de amerikanska restauranger vi är vana vid. Man hämtar främst inspiration från den Amerikanska södern men även Mexiko. Känslan är avslappnad och Austin Food Works har verkligen lyckats få till en mysig och avslappnad miljö där man trivs.

Läs hela inlägget »

TAKO

Den 7 oktober slog portarna upp för ”fusionrestaurangen” TAKO på Birger Jarlsgatan 29 i Stockholm. Lokalen har många år på nacken som uppskattad nattklubb. Nu har man dock lagt ner oändligt många timmar på att skapa en annorlunda restaurang som inte finns i Stockholm sen tidigare.

Läs hela inlägget »