5 inbjudande spa inom Sverige

Kommer du ens ihåg när du unnade dig en spaweekend senast? Inom Sveriges gränser finns ett stort utbud av härliga spaanläggningar. Här kan man kombinera en härlig vistelse på ett nytt resmål tillsammans med en lugn inre resa i harmoni och koppla av på ett spa.  

Etiketter: resor spa familj


Skribent: Lina Sjölund Gröndahl - som är resebloggare och reseskribent. 
Kika in på hennes blogg;  liniztravel.com/ 
 

I år kanske är ytterligare ett år som man gärna vill resa inom Sverige. Unna sig lite extra lyx eller sätta lite guldkant på vardagen, i vårt vackra avlånga land. Checka in på en härlig spaanläggning precis vid havet eller njuta av en vacker småstadsidyll och vackra vyer.  Sverige har så många vackra resmål och framför allt fina spahotell. Tänk också på att alla SPA-anläggningar erbjuder  barnfamiljer familjetid i SPA under olika tidpunkter under sommarlovet.  

Dalecarlia Hotel och Spa i Tällberg i Dalarna

Dalecarlia Hotel och Spa är verkligen en upplevelse som man lever på länge. Hotellet som ligger i Tällberg precis vid sjön Siljan är en exklusiv anläggning med allt man kan önska sig. Här är allt komponerat av den underbara utsikten över Siljan och med de blånande bergen i horisonten. Man har blandat en genuin dalainteriör med lyx och flärd och fått till det riktigt bra på många sätt. 

Spa från 1995 

Redan 1995 invigdes spaavdelningen, som ett av de första i Sverige. Idag är Hotel Dalecarlias spa mycket uppskattat och välbesökt. År 2020 gjordes en utbyggnad på 600 kvm samt en omfattande renovering. I den nya delen byggdes det en Yogastudio och gym. En twinmassagepool utomhus och stor solterass med utsikt över Siljan samt ångbastu och även herrarnas omklädningsrum med egen torrbastu. I den gamla delen har man totalrenoverat damernas omklädningsrum och bastu. 
Man har även tre nya behandlingsrum med duschar varav det ena är ett duo-rum så man kan få en behandling tillsammans om man önskar det.  Totalt finns här nio behandlingsrum. stilla källa och twinmassagepool utomhus, gemensam ång- & torrbastu, swimmingpool, två bubbelpooler, stor sol och yogaterass, Spabar med öl- & vinrättigheter och servering av enklare mat. 
Spaavdelningen är vackert inhyst med mörka trädetaljer och panoramafönster som tar tillvara på den unika utsikten över Siljan. 

Hitta hit Tällgårdsgattu 21, i Tällber

Djurönäset - En spapärla i Stockholms Skärgård

Djurönäset är en riktigt mysig skärgårdsdestination för både nöje och kreation, som omfattar hela 22 hektar sjötomt. Här finner man ett skärgårdsspa med pooler både inne och ute, hotell med 274 rum, restauranger med havsutsikt, skärgårdskrog och Sveriges nyaste folkpark.  För den som gillar äventyr och sporter finns även kajakuthyrning, tennisbana, biljard, shuffleboard och är mer än bara ett hotell i Stockholms Skärgård. 

På Djurönäsets spaavdelning kan man njuta av underbara bastubad, varma avkopplande stunder i den varma infinitypoolen utomhus och eller varför inte ta några sköna längder i den stora poolen. Infinitypoolen bjuder på en magisk utsikt över Stockholms skärgård, eller som vissa kallar det, en varm källa. Infinitypoolen bjuder på värme året runt för maximal njutning av alla årstider, vackra vyer, frisk luft och massor med lugn och ro. Helt klart det bästa med Djurönäset.  
Djuörnäset erbjuder dagspa-paket om man vill njuta av den härliga skärgårdsoasen över dagen, om man inte vill eller kan bo över en natt..  

Hitta hit Seregårdsvägen 1 
139 02 Djurhamn 

Marstrands Havshotell i Bohuslän

Marstrands Havshotell ligger på den yttersta kajen i Marstrand innan havet tar vid. Här upplever man ett avkopplande boende, överraskande mat och ett salt spa. Med andra ord ett hotell som bara måste upplevas. Dessutom närhet till hav och häll på världens västligaste uteservering och rejäl omtanke à la Västkusten. Välkommen till ett saltare Marstrand. 
Västkusten och havet erbjuder en extraordinär upplevelse med härligt spa och salta hav. 
Ett besök på Marstrands Havshotell är något utöver det vanliga. Man kan besöka hotellet året runt och det finns på något för alla. I alla deras paket ingår entré till det härliga spat med bubblor, varmt, kallt och salt. Vardag, fredag, helg, högtid, romantik eller något helt annat.  

Hitta hit:
Marstrands Havshotell, Varvskajen 2, Marstrand (En knapp timme från Göteborg).

Vildmarkshotellet, Kolmården  

Vildmarkshotellet är vackert beläget vid Bråvikens strand, här kan du njuta av den magiska utsikten från den splitternya terrassen, oavsett om du befinner dig på någon av restaurangerna, ditt rum eller sittandes i poolen i bad, spa- och relaxavdelningen. I de härliga lokalerna finns 211 rum inredda i härlig vildmarksanda, en spa- och relaxavdelning, lekrum, restauranger och barer, och gott om utrymme för både avkoppling och lek! 
I den stora spa-avdelningen kan barn roas och vuxna koppla av – helt klar den bästa typ av umgänge för såväl stora som små. De tre poolerna (samt ytterligare en ute under sommarsäsong), två bubbelpooler och tre bastur är utspridda över två våningar, så det finns mycket att utforska. Dock är det bra att tänka på att entré till badet endast medges för Vildmarkshotellets och Safari Camps gäster. 

Hitta hit:
Vildmarkshotellet, KolmårdenVildmarkshotellet, 61892 Kolmården 

The Wellbox – SPA På Quality Hotel The Box i Linköping

Quality Hotel The Box i Linköping är ett hotell för alla sinnen. Här erbjuder de sociala ytor och gästens helhetsupplevelse är i fokus. Rummen är smart planerade på liten yta. Hotellet erbjuder allt som man kan tänkas behöva såsom restaurang, bar, gym och spa. 
 
På Quality Hotel The Box hittar man ett 600 kvm stort och fräscht spa som är något utöver det vanliga - The Wellbox. The Wellbox erbjuder en pool med champagnebubblor, även en utomhuspool, jacuzzi, fotbad, ångbastu och torrbastu. De erbjuder också många härliga behandlingar, även som duobehandlingar om man vill gå tillsammans med någon.  
 
Hitta hit:
Aspögatan 7, Linköping 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter