Helsingborgs största hotellsatsning Clarion Hotel Sea U

Clarion Hotel & Congress Sea U i centrala Helsingborg har precis slagit upp sina portar. Placerad på kajkanten med utsikt över sundet och med rådhuset i förgrunden, har denna designpärla redan tagit en självklar plats i stadsbilden.

En takpool, en rooftop bar med panoramautsikt, 250 hotellrum, en kongress som rymmer 1250 personer och 20 mötesrum gör hotellet unikt i staden. Ett nytt restaurangkoncept; AMA Nikkei Restaurant & Rooftop Bar lanseras också på Clarion Hotel Sea U.
 
Clarion Hotel Sea U är tänkt att bli en pulserande mötesplats för såväl Helsingborgare som tillresta. Konferenser, kongresser och konserter varvas med avslappning i den varma poolen, yogaklasser i solnedgången, asian fusion mat och utsikt över Öresund. Närheten till stränder, kommunikationer och läget mitt i city skapar ett mervärde för gästen. Hotellet och restaurangen är inrett med äkta, hållbara material. Havet är en inspirationskälla vilket återspeglas i hotellets mattor, väggar, råvaror och framtida CSR-arbete.
 

– Helsingborg är en fantastisk stad och Clarion Sea U är en del av staden, för staden. Jag vet att vi kan få fler människor att njuta av och upptäcka, det som i folkmun kallas Sundets Pärla. Innanför våra dörrar kan man förvänta sig hög musik, nya intryck, roliga event och arrangemang. Alla är välkomna, vi har rum för alla. Jag är stolt att få leverera en sådan upplevelse och en hållbar produkt som bara kommer bli bättre med tiden, precis som en snygg dansk möbel. Dessutom har Clarion Hotel Sea U en varm atmosfär med medarbetare som brinner för service i världsklass, mångfald, miljö och att leverera det där lilla extra, säger Miri Sumiq, VD Clarion Hotel Sea U.
 
Midroc har ansvarat för utvecklingen av Sea U, Jais Arkitekter har stått för gestaltningen av hotell- & kongressbyggnaden. Inredningsarkitekt är Mod. Arkitekter.
 
– Äntligen öppnar Sea U. Anläggningen kommer att skapa välbehövliga jobb, men framför allt kommer den genom sin placering, utsikt och fina utformning att bli en central plats för möten och umgänge för helsingborgare, näringsliv och besökare. Tack till Midroc och Clarion för gott samarbete och för att ni tror på Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Clarion Hotel Sea U var den sista etappen i stadsutvecklingsprojektet “Ångfärjetomten” i centrala Helsingborg. Det är ett strategiskt och viktigt projekt för Helsingborg Stad. 2016 startade projektet som har resulterat i bland annat 155 bostäder, ett kongresshotell, butiker, restauranger och verksamhetslokaler mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund.
 


Om Hotellet

Clarion Hotel Sea U blir med sina 250 hotellrum Helsingborgs största hotell och enda kongressanläggning. På taket finns en uppvärmd outdoor dipping pool med havsutsikt och serveringstillstånd. På bottenplan drivs en lokal yogastudio. Det finns gym och ett parkeringsgarage. Hotellet ligger 5 minuters gång från Helsingborg Centralstation där tåg, färjor och bussar anknyter. Till Copenhagen Airport tar det 1 timme och till Ängelholm- Helsingborgs flygplats 25 minuter.
 
Living Room
På en luftig yta med panoramautsikt och bar kan man slå sig ner bland stora soffgrupper, delikata designmöbler och barbord. En plats för AW, ett möte, för att umgås med vänner eller för att arbeta. En vibrerande mötesplats där alla är välkomna.
 
Konferens
Uppdelat på 3 våningar finns 20 ljusa konferensrum med den senaste tekniken. Kongressen med plats för 1250 är hjärtat av byggnaden. På varje våning finns stora utrymmen även utanför konferensrummen. En digital studio för direktsända broadcasts och färdiga lösningar för digitala möten finns på plats.
 
Restaurang
I AMA Nikkei Restaurant & Rooftop Bar är maten inspirerad av Nikkeiköket - de unika smakkombinationerna mellan japansk och peruansk mat. AMA Restaurant ligger på entreplan med egen ingång från strandpromenaden där man möts av en pulserande, hög och mystisk stämning. Miljön ska påminna om livet under havsytan och fokus ligger på hållbara och lokala råvaror, framförallt hållbart fiske.
 
Rooftop Bar
AMA Rooftop Bar ligger på hotellets 8:de våning och är Helsingborgs enda i sitt slag. Där kliver man rakt in i en urban garden med festlig stämning. Här serveras hantverkscocktails med snacks från AMA restaurant, lunch och brunch. Solnedgången över sundet kan ses från första parkett. Till våren öppnar den stora terrassen upp med plats för upp till 100 personer och solläge hela dagen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter