Smyckesdrottningen på Starstudio PR

Starstudio PR är Sveriges enda pr-byrå som är specialiserade på smycken och
klockor sedan starten 2008.

Starstudio PR representerar över 20 skandinaviska varumärken och samarbetar med allt från moderedaktörer och stylister till kostymörer, artister och influencers. Här har man dagligen besök i showroomet, vilket gör att de varumärken Starstudio har hos sig
syns kontinuerligt på skådespelare och artister i film- och tv- produktioner, redaktionellt i vecko- och månadsmagasin samt över sociala medier.

Genom många års arbete har Starstudio PR byggt upp en nära relation med många i styling- och modebranschen. Med tanke på att byrån är specialiserad och kunniga på smycken vänder sig framförallt moderedaktörer och stylister just hit när de behöver ha smycken till modejobb, bland annat till magasin som Elle, Damernas Värld och Plaza Kvinna. Starstudios varumärken syns även vid stylinguppdrag som Nobelfesten, Let’s Dance och Melodifestivalen.

Starstudio PR ser till att deras varumärkens senaste kollektioner syns på aktuella artister, skådespelare och programledare som Zara Larsson, Icona Pop, Bianca Ingrosso, Hedda Stiernstedt, Tilde De Paula, Markus Aujalay, Eva Röse, Margaux Dietz samt medlemmar från Kungafamiljen och många många fler.
På PR-byråns insagramkonto, @starstudio_pr, får man senaste nytt om vem som burit vilka smycken.

Vi på Premium Magazine fick möjlighet att ställa några frågor till Angelica Engström, VD och grundare av Starstudio PR.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är absolut mina fina och duktiga medarbetare och kollegor Camilla Coene, Evelina Manfredson och Rebecca Jardsdotter. Vi har arbetat ihop länge och kompletterar varandra bra. Att se resultatet av vårt arbete genom hur kundernas varumärken växer och blir starkare är väldigt roligt. Något som också är det bästa med jobbet är alla kunder, agenter, designers, silver- och guldsmeder som alla brinner för sin design och sitt varumärke. Alla samarbeten vi får göra med stylister, artister, designers är såklart väldigt kul också.

Vad är utmaningen med att jobba med smycken jämfört med kläder?
Smycken syns inte lika mycket som plagg och hela outfits, men de sätter den personliga touchen på stylingen.

Smyckestrend 2020, vilka trender är det som gäller, vad tror du vi kommer få se mycket av?
Färgstarka och lekfulla oversizesmycken med 80-talskänsla. Större kedjor, mixade och matchade flera ihop både silver och guld. Pärlor kommer hålla i sig även denna säsong. Stora hoops och omaka örhängen, gärna flera i samma öra, då en av trenderna
nu är att ha många hål i varje öra. Flertalet broscher tillsammans på kavajslag, lika snyggt på män som på kvinnor. Fotlänken är tillbaka i sommar – fint att smycka vristen både i flipflop som till klack.

Halsband, armband, ring eller örhängen, vilket är ditt favoritsmycke?
Jag har alltid ett tunt guldhalsband med en diamant, enkelt och fint och mina vigselringar. Är lite periodare när det gäller smycken i övrigt, just nu är det många ringar. De säger mycket om dig som person och det är så bra att man kan använda flera samtidigt.