Les Georgettes By Altesse

- varumärket Les Georgettes gör smycken som du kan skräddarsy, med utbytbara läderdelar - tillverkat i Frankrike!
För att ditt smycke ska vara helt unikt har teamet på Les Georgettes givit sig själva en rejäl utmaning: att skapa smycken som är lika unika som du är. Les Georgettes är modigt, glittrande, kontrastfyllt, inspirerande... och erbjuder smycken med känsla och personlighet!

Ett unikt koncept
Skapa ditt eget smycke och sätt färg på din vardag! Välj design, yta och färg på läder eller akryl och utforska de oändliga möjligheterna när du utformar ditt eget smycke. Fler kombinationer kommer att finnas tillgängliga när du utökar din samling av smycken och läder. På bara några sekunder kan du byta eller vända lädret och skräddarsy smycket efter din outfit, din handväska eller ditt humör.

Erkända experter i mer än ett sekel
Les Georgettes är skapat av det berömda Maison Altesse, Frankrikes ledande smyckestillverkare, och Texier, en framstående tillverkare av lädervaror i Bretagne. Företagen ingår i koncernen Renaissance Luxury Group, som har fått en prestigefylld utmärkelse av den franska staten för dess expertis.

Varumärkenas historia börjar i Paris 1905. En ung och begåvad hantverkare vid namn Marius Legros beslutade sig för att starta sin egen smyckesaffär i hjärtat av den berömda stadsdelen Marais. År 1912 återvände han hem till familjens hus i Saint-Martin-De- Valamas, en dal i Ardèche, där han inrättade sin egen smyckesverkstad.

År 1917 öppnade hans bror George en egen verkstad, Bijoux GL, i det närliggande området Le Cheylard. De två brödernas företag fortsatte att växa under ett sekel och blev till Frankrikes ledande tillverkare av guldpläterade smycken. Företagen slog sig så småningom samman och blev Maison Altesse.

I dag har Maison Altesse över 200 hantverkare anställda och fortsätter att sprida smycken som är prisvärda, moderna och av hög kvalitet över hela världen. Majoriteten av smyckena tillverkas i dess verkstäder i Ardeche. De ligger mitt i hjärtat av den så kallade smyckesdalen (vallée du bijou) och där arbetar hantverkare som brinner för sitt hantverk och använder kunskaper som har gått i arv från generation till generation i över ett sekel.

Les Georgettes finns tillgängligt i över 50 länder och har över 100 försäljningsställen i hela Sverige, som NK, Hallbergs Guld och många andra.

Några ord från designern
”Les Georgettes koncept tog form ur en önskan att kombinera läderarbete med guld- och silverpläterade smycken, så att de tillsammans lyfter fram respektive egenskaper. Lädrets speciella natur ger liv åt smyckena. Vår ateljé ligger i Paris och vi designar allt själva. Produkterna är Made in France. Vi hämtar inspiration från natur, djur och arkitektur, som vi sedan omvandlar till ett mönster som vi kan tillverka i metall.
Vem vet vart Les Georgettes kommer att föra dig!"

Följ Les Georgettes på Facebook och Instagram @lesgeorgettes_byaltesse
Alla smycken från Les Georgettes by Altesse finns tillgängliga hos de bästa guldsmederna. Information om var du hittar din närmaste försäljare: www.lesgeorgettes.com