The Curtain – Shoreditch

Shoreditch tillhör ett av de områden i London som man så sent som bara för några år sedan knappt vågade besöka. Nu har man fräschat upp ordentligt, rivit gamla byggnader och byggt nytt som till exempel det otroligt fina hotellet The Curtain som Premium Magazine fått möjlighet att bo på ett par nätter i januari.

Text: Charlotte Carlsson Foto: Pressbilder The Curtain

Shoreditch tillhör ett av de områden i London som man så sent som bara för några år sedan knappt vågade besöka. Nu har man fräschat upp ordentligt, rivit gamla byggnader och byggt nytt som till exempel det otroligt fina hotellet The Curtain som Premium Magazine fått möjlighet att bo på ett par nätter i januari.

De flesta av oss har besökt London en eller flera gånger beroende på hur kära vi blivit i staden. Oavsett så är det oftast London city som har lockat med alla de ställen som man som turist måste besöka. Om man känner sig klar med den sortens turistande men ändå känner den där magiska dragningen till den brittiska huvudstaden så är detta hotell med de spännande omgivningarna givet.

Om man ska vara riktigt ärlig så skulle man faktiskt kunna stanna inne på hotellet hela vistelsen, det finns gym, restauranger, barer, nattklubb i källaren och utomhuspool på rooftop. Det går alltså ingen nöd på gästerna även om London skulle visa sig från sin sämsta sida med regn och rusk vilket jag tycker känns väldigt tryggt. Ät, roa dig och ta sen hissen upp till det varma mysiga rummet.

Det här hotellet har den trendiga känslan utan att bli för trendigt, lyxigt utan att vara för lyxigt, alla känner sig välkomna och att man passar in. Man har verkligen tänkt på de små men så viktiga detaljerna. På rummet har du hela serien med Penhaligon´s produkter att tillgå, tvål, handkräm och så vidare. Sängarna är gudomliga och smart nog så har varje gäst två kuddar, en högre och en lägre. Marshall högtalare står på sängbordet, bara att koppla ihop med din mobil och lyssna på favoritlåtarna.

Jag nämnde tidigare att det finns restauranger på hotellet, The Curtain har slagit sig samman med ingen mindre än vår egen stjärnkock Marcus Samuelsson som drog till New York och öppnade restaurangen Aquavit redan tidigt 2000-tal för att sedan starta den omtalade Red Rooster i Harlem 2010. Nu sedan 2017 finns alltså Red Rooster Shoreditch i samma hus som The Curtain. Jag måste säga att jag hade riktigt höga förväntningar på den här restaurangen, ändå överträffades de ordentligt. Det är gott, varmt och vi känner oss verkligen välkomna. 

Vi ber värdinnan beställa in all mat till oss, vi vill inte missa det bästa. Vi fick in några trevliga förrätter som kittlade smaklökarna. Sen var det dags för Bird Royale Feast, en hel friterad kyckling som serveras med bland annat våfflor och såser. Obama Short-Ribs, långbakade ribs som smakade gudomligt samt Tienda Taco Truck, hembakade tacobröd med goda tillbehör. Så gott och trevligt eftersom det serveras som ”sharing dinner”. Vi satt länge och väl och njöt av den härliga stämningen och atmosfären. Efterrätterna lockade och vi beställde in några stycken att dela, favoriten är helt klart Drunken Doughnut, en munk smaksatt med mörk rom serveras med lemon curd, bourbon caramel glass och mandelkräm, galet gott.  

Här på Red Rooster har man live musik varje fredag och lördag kväll och det gör stämningen ännu mer minnesvärd, missa inte Sveriges närmsta Red Rooster restaurang nästa gång du är i London.

När vi ändå är inne på restauranger så ska jag berätta om Lido som ligger på rooftop, här serveras hotellets frukost, en fräsch mindre buffé som ändå innehåller allt du kan önska dig. Det finns både nyttigt och mindre nyttigt på buffén, om du ändå saknar något så finns en meny med allt möjligt gott att välja på. Här serverar man även brunch och lunch samt även Sunday Roast på söndagarna. Det är endast hotellets gäster och medlemmar som har tillgång till Lido. Utanför de stora glaspartierna i matsalen finns utomhuspoolen som är uppvärmd och verkligen bjuder in till bad med drink.

En annan sak värd att nämna är att hotellet samarbetar med Hackney Arts, ett företag som bland annat arrangerar kreativa workshops för intresserade. Vårt sällskap fick prova på att skapa ett eget litet terrarium med jord, aktivt kol, växter och stenar. En mysig, kreativ aktivitet och ett fint minne att ta hem och njuta av. Detta är bara en av de många workshops som Hackney art anordnar, se mer info på deras hemsida www.hackneyarts.com och boka en workshop vid ditt besök på The Curtain.

The Curtain erbjuder naturligtvis Afternoon tea, det gör man i Green Room som ligger precis intill lobbyn. En trevlig klassiker som hör till vid ett Londonbesök. Här finns även en trevlig bar med gediget utbud av drinkar och kunniga bartenders. 

Blir du sugen på shopping så ligger hotellet nära shoppingstråk och Spitafields market. Ett trevligt koncept vi stötte på när vi var ute och kikade på området var Boxpark, ett gäng containrar som satts ihop till ett mindre shoppingcentrum, här hyr man en container för kortare eller längre tid och säljer sina produkter. Lite ”popup” känsla skulle jag säga.

Avslutningsvis vill jag varmt rekommendera The Curtain för din nästa Londonresa om du är ute efter det där lilla extra som är så trevligt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter