Santa Cruz de Tenerife 

Teneriffas härliga huvudstad ligger på nordöstra delen av ön. Teneriffa är en del av ögruppen Kanarieöarna som i sin tur ligger strax utanför Afrikas kust och tillhör Spanien. Santa Cruz passar bra att resa till för både en weekendresa eller en längre vistelse på en eller två veckor. Ön har mycket att utforska och är framförallt känd för vulkanen Teide, med sina 3718 meter över havet är det Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen på jorden.

Sevärdheter 
Runt om i Santa Cruz finns flera mysiga parker. En av dem är en stor härlig park i stan Parque Garcia Sanabria. Den är verkligen värd att strosa omkring i och se all den vackra växtligheten.
En annan härlig promenad är att ta sig upp ovanför stan. Här promenerar man förbi vackra lyxvillor och när man når toppen får man en fantastisk vy över den vackra spanska staden.
Nuestra Señora de la Concepción är den äldsta kyrkan i Santa Cruz. Här finns även Museo Arqueológic som har kvarlämningar från urinvånarna Guancherna, bland annat mumier, för att nämna några av sevärdheterna i innerstaden. 

San Cristóbal de La Laguna
En gång huvudstad på Teneriffa, grundad för mer än 500 år sedan, belägen på norra Teneriffa. Stadens vackra arkitektur har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder. Här finns många av öns viktigaste religiösa byggnader som katedralen i San Cristóbal de La Laguna och kyrkan Señora de la Concepción, som båda är värda ett besök. Staden är även en känd universitetsstad. 1927 upprättades universitetet Universidad de San Fernando som idag heter Universidad de La Laguna.
Staden anses vara en av de mest kulturella städerna på Kanarieöarna. Mellan La Laguna och Santa Cruz de Tenerife går sedan 2007 en spårväg, Tranvía de Tenerife, så man enkelt kan ta sig mellan städerna. 

Shopping
Staden har flera shoppinggator, missa inte Calle del Castillo, som är fri från biltrafik och en mycket välbesökt gata med allt ifrån Zara och Mango butiker till andra kända spanska affärer. 
I staden finns också populära Corte Inglés som är fylld med märkeskläder. Ett stenkast därifrån ligger även den större shoppinggallerian Centro Comercial Meridiano. 

Trevliga barer och tapas ställen
Calle de la Noria som också kallas Calle Antonio Dominguez Alfonso är en av stadens mysigaste gågator. Här ser du fina låga hus i varma färger och en mer kolonial stil.  Här får Kanarieöarna till lite mer känsla av Latinamerika och man kan slå sig ner på bra och trevliga tapasställen, barer och restauranger.

Bo på Iberostar Heritage Grand Mencey
Bo lyxigt på stadens enda femstjärniga hotell. Det anrika hotellet har funnits sedan 1950, men är nyrenoverat och fräscht. Hotellet är stort och har 261 rum, alltifrån vanliga dubbelrum till större juniorsviter eller vanliga sviter, med utsikt mot den vackra trädgården, poolen eller mot gatan där man kan blicka ner mot havet. Här finns en härlig bar att sitta utomhus på oavsett årstid och restaurang. 
Uppvärmd pool och mysig trädgård 
Hotellet har en stor mysig trädgård med en uppvärmd pool. Poolen kantas av solsängar och härliga solbäddar att koppla av i. Det finns även en bar nära poolen när det är dags för förfriskningar. 

SPA på Iberostar Heritage Grand Mencey
Hotellets spa erbjuder mer än 4500 m² härlig yta för att ta hand om kropp och själ. Här kan man koppla av med en massage eller skönhets-, ansikts- och kroppsbehandlingar hos SPA Sensations. Här finns även en dynamisk pool, bubbelpool, bastus med torr värme, fotbad, avkopplande bäddar att ligga och njuta i med utsikt mot deras pool eller härliga trädgård, liksom ett Flotarium.

Stranden Las Terasitas
Playa de Las Terasitas är en strand som ligger i närheten av Santa Cruz de Tenerife. Stranden ligger nära den lilla mysiga byn San Andrés cirka 10 km norr om Santa Cruz centrum, det är en av de mest kända stränderna på Kanarieöarna. Hit ska du åka om du vill ha en härlig dag på stranden och njuta av ett dopp i havet. 

Missa inte Karnevalen i februari
Varje år i februari anordnas det en festlig karneval i staden. Det är en av årets höjdpunkter. 2020 startar karnevalen den 19 februari och håller på till och med den 1 mars. Det är en stor folkfest i staden och man har möjlighet att se det enorma karnevalståget, där lokalbefolkningen är utsmyckade till max med alla möjliga härliga kreationer. 

Att resa till Santa Cruz de Tenerife
Ett enkelt och smidigt sätt är att resa på charter med Ving och bo på Iberostar Heritage Grand Mencey. Det finns även andra direktflyg till Teneriffa från hela Skandinavien. 
Tidsskillnad; En timme minus jämfört med Sverige
Språk; Spanska, men på de flesta hotellen, spa, restauranger pratas bra engelska.
Valuta; Euro, Billigare än i Sverige. 

Skrivet av; Lina Sjölund. Flygvärdinna, reseskribent och resebloggare. Kika gärna in på hennes blogg www.liniztravel.com eller @liniztravel på instagram för ännu mer resinspiration. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter