No makeup-makeup

Att vara mån om sitt utseende och välmående anser jag vara en självklarhet. Äntligen har vi män en egen serie med smink tack vare Carl & Son. 

Text: Alexander Catalan Foto: Emil Eriksson

Innan vi börjar så känns det viktigt för mig att förtydliga, manlighet har inte har något att göra med om du spelar fotboll, hockey eller lyfter tunga vikter. Inte heller om du kör snabba bilar eller motorcyklar. Det har heller inget med öl eller whisky att göra. För mig handlar det om mycket mer än det. Att du är mån om ditt utseende och välmående, att ta hand om sig, att alltid vara sitt bästa jag och alltid föregå med gott exempel och ett ta stort ansvar, det anser jag vara manlighet.   

Tänk att lite smink kan göra så mycket
Idag är den vanligaste make up-formen NO – makeup make up, en naturlig look där sminket inte syns. Själv tycker jag att du ska våga mer och lägga på lite extra så du håller en fräsch look även in på små timmarna. Carl & Son släppte sin nya serie 2019, det är en helt vegansk serie som är dermatologiskt testad, alltså ej djurtestad. Ett startkit för alla män som vill få en snyggare och fräschare look snabbt och enkelt. Du kan lätt ha med en del av sminket i fickan och applicera under kvällens gång om det behövs fyllas på. Jag brukar alltid ha med mig solpudret i bakfickan för att lägga på efter några timmarna på dansgolvet. 

Sminket är även en stor hjälp om du har problematisk hy. Man kan lätt täcka över blemmor, finnar och andra hudproblem med hjälp av smink.
Så skönt om du till exempel ska på ett viktigt möte och vill se extra bra ut. Våga testa och investera i smink för män, det kommer att höja ditt självförtroende.

För att sminket ska hålla längre krävs en bra grund 
Tvätta ansiktet när du kliver upp på morgonen samt innan du går och lägger dig,
det räcker gott. För mycket tvättande kan ge motsatt effekt och du får istället en torr och irriterad hud. Låt även huden vila från alla produkter någon dag i veckan och kör
bara med ljummet vatten. Kom i håg att aldrig gnugga ansiktet efter rengöringen,
”klappa” istället bort fukten. Hårda tag kan kännas tillfredsställande, eftersom man
upplever att man får bort den sista smutsen, men gnidandet sliter på hyn och försämrar dess elasticitet. Använd inte vilken handduk som helst, den bör vara mjuk och bytas ofta. Ju renare, desto mindre risk för bakterier.

Glöm inte att återfukta
Återfukta huden rikligt med fukt innan du applicerar sminket. För att få sminket att hålla på huden ska huden ej vara torr. Ta en klick lika stor som en ärta på fingertopparna och sedan smörjer du i cirkelrörelse över hela ansiktet. Vänta några minuter - nu är huden redo för fräschare look. 
Glöm inte att även återfukta med ögonkräm.

Mörka ringar – Concealer
Bort med påsar och mörka ringar under ögonen, vem vill se tröttare ut när man vaknar än när man går och lägger sig? Mörka ringar och påsar är ett stort problem för många. Hur gör du dig av med dessa mörka ringar? Det finns en drös med produkter som jobbar mot mörka ringar, påsar, linjer
och rynkor. Den bästa räddningen är Concealer. En kylande, långvarig och vattentät concealer som täcker ojämnheter och mörka ringar under ögonen, för ett piggare utseende. Concealern innehåller bland annat den mycket effektiva anti-age ingrediensen visilox som är bra för linjer. 

Innan du sätter på din concealer kan du även testa det gamla klassiska husmorstricket med gurkskivor. Är det en myt eller inte? Jag gissar att de flesta har testat att skiva ett par tunna gurkskivor och lagt över ögonen. Gurkan lugnar ögat och gör blicken klarare. Att lägga gurkskivor på ögonen kan ha en viss indirekt effekt på svullnad. Gurka i sig är fuktgivande och lägger du kalla gurkskivor på ögonen dämpar kylan svullnaden. Nu är ögat redo för concealern. 

Få ett fylligare skägg – Beard filler
Gör ditt skägg eller mustasch mer fylligt och definierat, täck ojämnheter eller gråa hår. Även lämpligt för ögonbryn eller polisonger. En produkt som är lätt att applicera, den kladdar inte och torkar snabbt. Ett tips innan: Rengör skägget

Lika väl som du tvättar håret på huvudet ska du tvätta skägget. Resultatet blir ett mjukt, rent skägg som ser mer levandet ut. Blöt skägget med ljummet vatten. Ta en klick rengöring och applicera i händerna. Massera in i hela skägget och glöm inte botten. Låt rengöringen få verka någon minut, skölj och torka. Nu är skägget klart för att piffas till. 

Face Filter Invisible
Den här magiska produkten mattar ner hudens feta partier som näsa och panna.   Ett transparant antishine puder som passar alla hudtoner. Pudret jämnar ut ojämnheter, tar bort glans och ger ansiktet en jämn och naturlig matt look.

Face Filter Mat Tan
En av mina absoluta favorit produkter som ser till så att du ser solbrun ut är face filter mat tan. Ett mattifierande bronzingpuder som ger en jämn och diskret solbrun look året om. Kan även användas för contouring för den som vill det. 

Dölj och täck med Spotfighter
En concealer som täcker och vårdar finnar genom att salicylsyra tränger ner i porerna och rengör på djupet. Carl & Sons Spotfighter är en krämig och lätt pigmenterad concealer i stick som är lätt att applicera och ger en fräsch och jämn hy. Spotfighter innehåller ingen olja och är vattenfast.

"Salicylsyra löser effektivt upp tilltäpptheter och kan förebygga acne, samtidigt som den verkar anti-inflammatoriskt."

Kamma till brynen med Brow definer
Oavsett om du har fina eller stökig ögonbryn så är denna produkt perfekt för dina ögonbryn. En genomskinlig gel som definierar och formar dina ögonbryn och ögonfransar, ger ditt ansikte ett visuellt lyft. Ett snabbt och enkelt sätt att intensifiera din naturliga färg på ögonbrynen och ögonfransarna, gör att de ser fylligare och mer välvårdade ut. En långvarig gel formula med återfuktande glycerin.

Så oavsett om du sovit dåligt, haft en tung dag på jobbet, och huden ser trött och sliten ut så finns det alltid hjälp. Se till att införskaffa dig produkter efter ditt behov och smink är något som alla män borde använda för det både täcker, döljer och ser till att du ser snyggare och fräschare ut.