Champagne, perfekt vardagslyx på en tisdag

I det stressade samhälle vi lever i idag är många uppslukade av både jobb och vardagslogistik. Ofta väntar man till helgen innan man unnar sig något gott. Varför inte börja med att göra tvärtom?

"Ta till exempel en vanlig tisdag när familjen kommer hem efter skolan
och jobbet, passa på att samlas i köket samtidigt som man lagar middagen. Öppna en flaska champagne servera ett glas och njut tillsammans då man pratar om dagen som gått. Stäng flaskan med en champagnestopper och stoppa in den i kylen. Flaskan kan du ta fram igen till helgen och fortsätta att avnjuta. Eftersom champagne får sina bubblor genom en andra jäsning blir den inte så lätt avslagen. Champagnen kommer också upplevas på ett annat sätt när du dricker den igen. Oftast positivt efter att den har fått luftas ett par dagar.

Så dricker vi ofta champagne hemma hos mig. Sedan dricker vi gärna vatten till maten. Det där glaset när familjen är samlad i köket - det är vardagslyx för mig.
Det finns många bra champagnesorter som inte kostar en förmögenhet
och många hittar bra tips på beställningssortimentet."


– Fredrik Schelin
Författare av boken "CHAMPAGNE 49 miljoner bubblor i en flaska" finns hos en bokhandlare nära dig.

Mina utvalda tips: 

de Venoge Cordon Bleu Brut 

SB# 77623
Pris 381:-

Elegant champagne med torr fruktig smak. Toner av rostade pinjenötter, grapefrukt och mineraler. Den här avnjuts bäst med dinkelkex toppad av brillat savarin-ost och marmelad.

Bollinger Rosé

SB# 7755
Pris 619 kr

Ljus orangerosa färg. Nyanserad doft med inslag av rostat bröd, röda äpplen, smultron och nougat. Smaken är torr, mycket frisk med blodapelsin och nougat. Detta är vinet till de mer krävande rätterna varför inte till rött kött.

Deutz Brut Classic

SB# 7487
Pris 439 kr

Ett friskt vin med tydliga inslag av gula äpplen, citrus samt krämighet. I avslutet som är långt hittar jag kex, rostade pinjenötter samt mineraler. En hus-klassiker med finess, vinet passar till fågel och fiskrätter.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter