CbyC Jewelry

Under namnet CbyC skapar Stockholmsbaserade Cecilia Hörberg-Fällström demi-fine-smycken för den kontemporära kvinnan. I CbyCs delikata design möter tidlöshet den senaste trenden med syfte att bäras och beundras varje dag. Kreationerna är handtillverkade av ädla material på precis samma sätt som fine jewelry, men genom att kombinera moderna processer och smarta kombinationer av metaller och stenar görs kvalité, exklusiv enkelhet, och känslan av lyx till en tillgängligt och prisvärd affektion.

Vem är Cecilia bakom CbyC Jewelry?
Jag startade CbyC Jewelry 2009 då jag såg att det fanns ett gap mellan fine jewelry och bijouterier. Vi fokuserar på att skapa Demi-fine smycken, där har lerning by doing varit lite utav mitt mantra. Företaget har fått växa organiskt och jag har inte haft bråttom att få ut CbyC.

Vad fick dig att starta ditt eget smyckesvarumärke?
När jag var yngre tyckte jag mycket om att sticka, virka och brodera, utan att egentligen ha någon direkt talang för det. Känslan av att något växer fram, från ingenting till en färdig produkt, har alltid tilltalat mig. En resa - som jag gjorde med två utav mina bästa väninnor för tio år sedan - var startskottet. Vi hittade nämligen ett halsband som vi alla tre bara skulle ha, till varje pris. Min ena väninna hade på den tiden en utav Sveriges absolut snyggaste butiker, varför vi var rörande överens om att den perfekta lösningen vore att hon skulle börja ta in det här märket. Leverantören av halsbandet gick dock aldrig att få tag på... Då väcktes tanken: "Det här halsband kan ju jag göra själv!" Jag hade aldrig tidigare tillverkat ett smycke men jag bara bestämde mig och halsbandet gjordes, började säljas och på den vägen är det.

Vad inspireras du av?
Jag går mycket på min egen känsla. Jag har en uppsjö av smyckes-delar - vajrar, trådar, pärlor och stenar - som jag gärna sitter och leker med och i den processen får jag många av mina idéer. Tekniken i smycket bygger däremot på en helt annan typ av lösning. Att ett smycke sitter, ligger eller hänger på ett visst sätt är så viktigt för att få den där rätta känslan och looken. Ett exempel är en tjock kedja som jag ville skulle ligga på ett visst sätt men som snurrade sig hela tiden, utifrån denna "snurr" så föddes ett nytt halsband med en helt annan look än vad som var tänkt från början.

Cecilia Hörberg-Fällström, Grundare & Designer Cecilia Hörberg-Fällström, Grundare & Designer

Vem vill du se i dina smycken?
Alla! Såväl unga som gamla. Min dotter och hennes vänner har dem, min mamma och hennes väninnor har dem och jag själv och mina väninnor har dem, vilket är för mig det ultimata beviset på att jag har lyckats med min design.

Vilka är vinterns must haves i smyckesväg?
Pärlorna hänger fortfarande kvar och att blanda dem med en grövre kedja är fint. Örat är fortfarande i fokus, ear cuffen kommer att bli ännu starkare och får även kliva in i "finrummet". Ju mer desto bättre! Ringar i massor som blandas högt och lågt. Och vi kommer även få se mycket av 80-talets lite större smycken.

Vad finns det för planer i framtiden för CbyC Jewelry?
Att fortsätta som vi gör och utforska Demi-fine tänket ännu mer. Allt som glimmar behöver inte vara guld.