3 hotell i London

London är den perfekta weekendstaden. Här finns det mesta man kan önska sig av en storstad - shopping, sevärdheter, marknader och mängder med unika hotellupplevelser. Jag har valt ut 3 hotellfavoriter i London med extra allt.

Text: Jessica Berghult

Börja resan rätt
När du väljer hotell i London är det viktigt att komma ihåg att det är en av Europas största städer med 10 miljoner invånare – och även geografiskt väldigt stort vilket gör det skönt att välja ett boende där du lätt kan ta sig från flygterminalen in till city och därefter vidare snabbt till hotellet. 

Matcha flygbolag och flygplats
En annan sak du bör fundera på innan du bokar ditt hotell är vilket flygbolag du reser med och vilken flygplats i London du anländer till. Norwegian flyger flera gånger dagligen mellan Arlanda och Gatwick, en flygplats som ligger söder om city. Från Gatwick är det sedan smidigt att ta sig in till centrala London med hjälp av ett expresståg som går vart 15e minut. Andra centrala flygplatser är London City airport, Stansted och Heathrow. 

Hotell runt varje hörn!
London håller ställningarna som svenskarnas weekendfavorit. Ständigt i utveckling och med nya hotell runt varje hörn är det en stad vi aldrig tröttnar på. City of London är stadens absoluta centrum och rymmer bland annat finanskvarteren och London Bridge. Covent Garden mitt i centrala London är en bra stadsdel för dig som vill ha nära till trendig shopping och inte tänker röra dig utanför centrum. En stadsdel som också uppskattas av turister är Westminister, eller West End. Bor du här har du nära till bland annat Big Ben, Hyde Park och Buckingham Palace. Shoreditch är en ny och spännande stadsdel i östra London, som har rykte om sig att vara det mest kreativa och trendiga området i hela London. Här hittar du kanske ett av världens bästa ställen för gatukonst. En annan trendig och shoppingvänlig stadsdel är Soho. I denna hippa stadsdel ska du bo om du vill ha närhet till shoppingstråken Oxford Street och Regent Street. 

1. Nobu Shoreditch London

På en lugn och lite undangömd gata i centrala Shoreditch hittar du lyxiga Nobu hotell. Nobu är en snabbt växande hotellkedja som den Japanska kocken Nobuyuki Matsuhisa och hans partner, den kände skådespelaren och Oscar vinnaren, Robert de Niro ligger bakom. 

Nobuyuki Matsuhisa, mer känd som Nobu, är en av världens mest kända kockar som redan 1987 öppnade sin första Nobu-restaurang i Los Angeles. Idag driver Nobukoncernen hela 38 restauranger på sex kontinenter och nio hotell – ytterligare sju hotell öppnas inom det närmsta året. 

Nobu Hotels har tilldelats en rad utmärkelser, inklusive Up-and-Coming Hoteliers by Boutique Boutique, Hottest New Hotels by CNN Travel, Wallpaper Best Urban Hotel, Top North America HotelOpening by Luxury Travel Advisor och Luxury TravelAdvisor's Award of Excellence.

För drygt ett år sedan öppnade Nobu Hotel Shoreditch i östra London. Detta hotell har ett perfekt läge för den som vill bo centralt eller ha nära till finansdistriktet. På Nobu Shoreditch hotel kan du välja på 143 trendigt inredda rum och sju sviter, alla inredda av firman Studio Mica. Temat är öst-möter-väst, med överslag åt öst. Signalrött, blanka svarta ytor och gulddetaljer är genomgående. 

Nobu Shoreditch hotel är designat av de två arkitektfirmorna Ron Arad Architects och Ben Adams Architects och ligger i en anmärkningsvärt vacker byggnad - insydd mellan Shoreditch nya och gamla industriella hus. Arkitekturen är häftig med bland annat hängande golvplattor och spegelglas som bildar ett vackert spektrum av detaljer. 

Hotellets vackra restaurang gömmer sig bakom en heltäckande glasvägg och är känd för att ge sina gäster en ikonisk matupplevelse. Vill man bara ta det lugnt kan man hänga i hotellets kafé som ligger i lobbyn och som framåt kvällen förvandlas till ett trendigt barhäng. 

Frukosten är värd att nämna lite extra med sitt ”Full English Nobu style” koncept. Här finns allt från klassiker som korv, bacon, svamp, bönor i tomatsås, grillad tomat, pocherat ägg till en pyramid av allehanda onyttigheter i form av bullar, croissanter och andra mumsiga bakverk. 

2. Novotel Blackfriars London

Mitt I central London ligger Novotel Blackfriars London, ett hotel som lyckas med konststycket att kombinera modern lyx med en genuin och varm känsla som ger hotellet både personlighet och charm.

Novotel Blackfriars London hotel har 182 rum som är designade i en minimalistisk stil med mycket jordtoner och naturmaterial som trä och sten. Flera av hotellrummen har rymliga balkonger som nästan kan liknas vid terasser med en hisnande utsikt över stadens takåsar. 

Förutom de nödvändigaste faciliteterna som rumsservice, gratis wifi, 32-tums platt-tv, värdeskåp och kaffe- och te på rummet, så finns det på hotellets källarplan ett lyxigt spa med både torr- och ångbastu, hälsocenter och gym. Här kan man avnjuta en lugn stund innan den spännande storstadspulsen pockar på uppmärksamhet mot nya utflyktsmål.

Novotel är en internationell hotellkedja med 428 hotel i 61 länder. Novotel har även ett strategiskt partnerskap med Accor som är världsledare inom resa och livsstil med hela 4 800 hotell och resorts i över 100 länder. Detta gör Novotel till en världens storspelare inom hotellbranschen. 

Det centrala läget, bara 2 minuters promenad från tunnelbanestationen Southwark och knappt 800 meter från järnvägsstationerna London Waterloo och Blackfriars gör att du kan gå till det mesta och sparar många onödiga minuter i tidskrävande tunnelbaneresor.

Andra närliggande turistattraktioner är London Aquarium, Tate Modern, Royal National Theatre och London Film Museum som alla ligger bara nån kilometer från hotellet. Westminster Bridge ligger också inom promenadavstånd. Från Southwalk utgår även flera organiserade vandringar för den som vill undvika att irra bort sig. 

Värt att nämna lite extra är att hotellet är helt rökfritt vilket ger en fräsch doft som genomsyrar alla offentliga utrymmen. Frukostbuffen är också ”one of a kind” och erbjuder en hel del nyttiga alternativ för den hälsosamme i form av fräscha juicer, chiapuddingar och glutenfritt bröd. 

3. Radisson Blu Edwardian, Hampshire Hotel

Radisson Blu Edwardian London är en samling lyxhotell som alla ligger centralt i hjärtat av London. Samtliga hotellen ligger inom gångavstånd från Londons populäraste attraktioner. Kanske lyxigast och mest centralt av dem alla är Hampshire Hotel på Leicester Square.

Radisson Blu Edwardian, Hampshire Hotel är en pampig byggnad med klassisk red-brickarkitektur och en vacker entré som vetter ut mot Londons ikoniska film och teaterkvarter. Detta lyxhotell är både elegant och modernt på samma gång och besökarna får redan vid incheckning känna av vad som komma skall i form av historisk flärd som anstår ett 5-stjärnigt hotell.

Radisson Blu Edwardian, Hampshire Hotel har ett perfekt läge mitt på Londons mest ikoniska torg med mängder av sevärdheter och attraktioner, såsom Trafalgar Square, Nationalgalleriet, Kinas stad och Piccadilly Circus runt hörnet. Tunnelbanestationen Leicester Square ligger bara några minuter bort, med snabba förbindelser till London Waterloo.

Samtliga 127 rum är individuellt designade vilket är karakteristiskt för denna exklusiva hotellkedja. Att frukostbuffen ingår i priset och inte behöver köpas till är också en trevlig gest. Trots det centrala läget så hör man knappt ett ljud från de välisolerade fönstren utåt torget. 

Den röda mattan är utrullad redan vid entrén och följer besökaren, som en röd tråd, genom lobbyn och ända in till den mexikanska och peruanska restaurangen, Leicester Square Kitchen, som ligger i hotellets bottenplan. Här serveras ett urval av moderna mexikanska och peruanska små rätter, kompletterade med fina viner och signaturcocktails. Sannerligen en minnesvärd matupplevelse.

At The Hampshire Lounge är Radisson Blu Edwardian, Hampshire Hotels eleganta bar. På dagen fungerar den som tillflyktsort för informella lunchmöten eller för en snabb kaffepaus för att vila benen. Men på kvällen sker en förändring, flankerad av dämpad belysning, instrumentell musik och spännande cocktails blir baren ett av Londons It-häng.

På åttonde våningen ligger The Hampshire Penthouse och är en privat restaurang som erbjuder en mängd anmärkningsvärda och skräddarsydda matupplevelser. Det höga läget och de stora panoramafönstren ger denna restaurang en av Londons vackraste och mest hisnande panoramautsikt över Londons skyline.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter