Cavabaren

Härlig onsdagsstämning

På Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm ligger Cavabaren, vid första anblicken ett hål i väggen men när du kliver ner en halvtrappa och öppnar dörren så möts du av mycket mer. Vi besöker Cavabaren en onsdag vid AW-tid och det är fullt med människor som tar ett glas i baren eller äter vid borden. Vi förstår direkt vad folk är ute efter, stämningen är härligt mysig och så där varm som man vill ha den.

Här serverar man i huvudsak tapas men det finns även mixade tallrikar med ost och kött samt ostron styckvis eller i helt/halvt dussin. Vi får frågan om vi vill att servitören ska välja ut några tapas till oss och det får han såklart. Vi får en skön blandning av kött, fisk och vegetariskt, till exempel en Steak Tartare med tryffelmajonäs som var ”to die for”. Vi fick även små kycklingklubbor med balsamico och grillade mandlar, denna rätt var förvisso från en tillfällig meny men den hoppas vi verkligen tar plats på ordinarie då det var en av våra favoriter. Till dessert serverades en Espuma, vaniljglass med röda frukter, otroligt god och fräsch dessert. Men den som ändå vann våra gommars hjärtan var Caramel & Peanut icecream med ett nöt och choladkrisp till, så otroligt gott och krämigt. Menyn ändras då och då, man tänker mycket på säsong vad gäller råvaror. 

Vi dricker Cava rakt igenom vår middag men Cavabaren erbjuder såklart andra drycker som ett stort utbud av både rött och vitt vin samt drinkar.

Priserna på Cavabaren ligger klart i underkant jämfört med de större tapasställen vi besökt både vad gäller mat och dryck. Generöst tycker vi!

Personalen är trevliga, lättsamma och hjälpsamma. Vi känner oss välkomna och får en mycket bra service. Hit vill vi definitivt komma tillbaka och ta med vänner som missat det här smultronstället.

Kök: Spanskt

Adress:
Jakobsbergsgatan 21, Stockholm

Mail: info@cavabaren.se
Hemsida: www.cavabaren.se