Hotellfamiljen ESS Group satsar vidare

ESS Group drivs av att skapa stamgäster. De vill att alla gäster ska vilja checka in igen innan de checkar ut. Man brinner för att bygga miljöer som människor vill hänga på och det resulterar i platser fyllda av träning, pooler, musik, konst, design, bubbel och människor. ESS ser det inte som att de bygger hotellrum. Hotellrummen blir bara en del av platserna de försöker skapa. De platserna råkar ha hotellrum.

ESS Group familjen grundades i samband med förvärvet av Ystad Saltsjöbad. Året var 2007 och Ystad Saltsjöbad var precis som många andra svenska strandhotell, det vill säga ett sömnigt konferenshotell som levde upp under sommarmånaderna. Men varför skulle konferens- och affärshotell inte kunna vara fullbelagda året om och varför måste de vara så tråkiga? Och vad skulle hända om man fokuserade alla krafter, arbetsinsatsen och pengarna på att försöka få gäster att vilja komma tillbaka?

De här frågorna blev starten för ESS Groups destinationsresa. En resa som har resulterat i 8 destinationer och 15 restauranger. Från Ystad Saltsjöbad, MJ’s och Villa Strandvägen i södra Sverige till Falkenberg Strandbad på västkusten, följt av Hotel Pigalle och Hotel Bellora i Göteborg och sist men inte minst, Steam Hotel vid Mälaren nära Stockholm. Kommande destinationer kommer att ligga på Lidingö i Stockholms skärgård, Hemsedal i Norge och Gårda i Göteborg. ESS Group är också superstolta över att vara en del av klubbarna och restaurangerna Port du Soleil, Köket, 8ight, Brasserie LIPP, Barabicu, Tranquilo, Zamenhof och Excet. 

I dagsläget har ESS Group tre stora nyheter på gång!

Fýri i Hemsedal
Med den nya resorten ”Fýri” är syftet att skapa en spännande destination under hela året där ESS destinations- och upplevelsestrategi ska stärka och komplettera de befintliga satsningar som görs på året runt-turism på orten. Resorten byggs i samarbete med Buchardts AB Invest och öppnar redan till julen 2019.

– Vi har alltid byggt och skapat miljöer som vi själva älskar, platser som vi själva vill hänga på. Nu har vi tagit ytterligare ett steg och vidare in i Norge! I Hemsedal kommer vi ge alla gäster möjligheten att inte bara komma på besök till den här året om- resorten, utan här kan man också köpa sitt drömboende och hänga med oss på Fýri, sommar som vinter. Resorten blir som en förlängning av ditt vardagsrum, berättar Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

Fýri benämns som världens första boutique resort. Stort men intimt med ett attraktivt ski in-ski out-läge under vintersäsong. 
Under vår, sommar och höst lockar närheten till året runt-turism med trail-spår, fiske, mountainbike och Via Ferrata. Det blir ett varmt och personligt resorthotell med pooler och solsängar, spa, playground, barer, e-sports och restaurangupplevelser. Detta kompletterat med mötes- och konferensrum skapas förutsättningar för flera olika gästsegment under alla säsonger.

Fýri beräknas generera minst 200 nya arbetstillfällen till orten och ambitionen är att, tillsammans med övriga entreprenörer och destinationsbolag, fortsätta utveckla Hemsedal till en plats man vill besöka året om och gärna återvända till. Hemsedal har 10 år i rad utsetts till Norges bästa skidort och utvecklas nu snabbt till en destination som är minst lika attraktiv när snön har smält.

– Jag vill verkligen poängtera vår höga ambitionsnivå kring vilken typ av upplevelse vi vill leverera här i Hemsedal. Och då för första gången med ett bredare anslag i och med att resorten har både hotellrum och lägenheter. Sedan ESS startade för 11 år sedan har ordet världsklass funnits med i vår affärsidé. Steam Hotel har legat som nummer ett på Tripadvisor sedan öppning och Villa Strandvägen är etta i Sverige totalt, medan MJ’S har prisats som hotellet med Sveriges bästa stämning. Allt detta tar vi med oss in i Norge och till expansiva Hemsedal. Extra spännande är att nu också applicera våra tankar kring lägenheterna som finns till försäljning för den svenska såväl som den norska marknaden, fortsätter Jonas Stenberg.

Fýri står klart till julen 2019 och kommer då att erbjuda 144 rum, varav 11 är sviter, ett Spa Club-koncept på 1 000 m2, två restauranger, tre barer och plats för att ta emot konferens- och mötesgrupper på upp till 300 personer. Fýri blir ESS Groups åttonde hotelldestination och den första utanför Sverige. Resorten innehåller lägenheter där första etappen redan är slutsåld och där etapp två är i full gång. Konferens- och mötesbokningar tas emot redan nu. 

Marienlyst i Danmark, Helsingör
Marienlyst ligger på strandkanten ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares teaterpjäs Hamlet. Ett strand-, bad och resorthotell med anor från 1861 och som nu de senaste åren totalrenoverats och genomgått en förvandling till att nu ha en plats som Danmarks mest prisbelönta och omtyckta destination inom hotellupplevelser. 

Hotelldirektör Michael Lauritsen med team tillsammans med de tidigare ägarna har på kort tid utvecklat en imponerande resort som inspirerar såväl gäster som teamet på ESS Group. 

– Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Ovanpå det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten, berättar Jonas Stenberg.

Marienlyst har förutom sina 227 rum ett stort spa, flera spännande restauranger, vinbar, brasserie och barer, casino, gym och mötes- och konferenslokaler med en max kapacitet på 500 personer. Man utsågs i år till Danmarks bästa mötes- och konferensanläggning och har erhållit flertalet priser för Danmarks bästa spa. Historien startade 1861 men kanske är det så att när de tidigare ägarna tog över 2014, att det var då hotellet verkligen kom att närma sig dess fulla potential?

– Jag har alltid sagt att Marienlyst det har man till låns. Det vi har försökt göra med den här historiska platsen är att skapa något långsiktigt för staden, våra gäster och för våra fantastiska medarbetare. ESS Group har jag alltid inspirerats av och jag vet att man delar dessa värderingar och arbetssätt. Inte minst när det kommer till synen på att vilja få gäster att återvända samt betydelsen av att vara en god arbetsgivare. Jag vet att vi nu tillsammans kan ta nästa steg och göra Marienlyst omtyckt och omtalat vidare ut i Europa. Det gör mig trygg, glad och förväntansfull, säger Michael Lauritsen Hotelldirektör Marienlyst.

– Marienlyst nyckeltal när det kommer till gästnöjdhet, beläggning, revpar, konvertering, sessions och digitalt engagemang gör oss väldigt glada. Känslan är att vi kommer kunna lära varandra väldigt mycket. 1+1 är 5 är min känsla just nu. Vi har våra första möten strax efter övertaget 1 oktober och då ska vi också prata om hur vi kan ytterligare tillföra resurser för att utveckla hela hotellupplevelsen. Vi ser mycket fram emot att fortsatt få jobba tillsammans med Hotelldirektör Michael Lauritsen och hans team som drivit Marienlysts utveckling sedan 2017, avslutar Jonas Stenberg.

Nya Blue-hotell på Lidingö
Planerna för gamla Blue Hotel ute på Elvfiks udde på Lidingö är igång. Med 20 minuter från Stureplan ligger hotellet i vacker grönska och med vattnet precis intill. Grässlänten ner mot vattnet och den lummiga trädgården runt omkring är som gjord för nåt alldeles extra. 

Här bygger ESS en ny sorts destination. Hotellet totalrenoveras, en helt ny byggnad byggs intill den tidigare hotellbyggnaden och det blir också  flera pooler, barer och härliga restaurangupplevelser. Det blir plats för möten av alla det slag och största lokalen tar 300 gäster. ESS intresse för träning och sport gör att paddel-banor också kommer finnas på hotellets område. Löprundorna här runt Elfviks udde är redan utstakade.
Namnet är fortfarande hemligt. 123 rum blir det totalt men den personliga ambitionen gör att gänget på ESS redan benämner det som Stockholms första beach house.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter