Siggesta Gård

Herrgårdsbyggnad, konferensgård och boutiquehotell i lantlig miljö på Värmdö utanför Stockholm. Här uppmuntras konferensgästerna att ta del av det långsamma livet på landet.

Siggesta gård – herrgårdsbyggnad, konferensgård och boutiquehotell i lantlig miljö på Värmdö utanför Stockholm. Här uppmuntras konferensgästerna att ta del av det långsamma livet på landet.

Huvudbyggnaden är uppförd på 40 talet i sann 1700-talsromantik efter orginalbyggnaden brunnit ner att antal år tidigare. Gårdens äldsta byggnad Munkkällaren är från 1300-talet som nu är en helt unik konferenslokal.
Sängar från Millenotti, fluffiga täcken, kaklade golv från Marrakech – personalen på Siggesta gård har under flera år utvecklat gården till vad den är idag.
Hela anläggningen har fått en omsorgsfull inredning i en mix av lantlig charm och modern design, allt handplockat med omsorg och fokus på detaljer. Lägg sedan till en härlig utomhusmiljö med vandringsleder, öppna landskap, hästhagar och djur.

När miljön är vacker, servicen utomordentlig och maten toppklass, ja då växer lusten och kreativiteten.
I möteslokalerna på Siggesta Gård finns möjligheten att fokusera, ta beslut och arbeta produktivt för optimala konferens och mötesdagar.

Hotelldelen
Hotelldelen består av sex fristående hus, 39 rum och 89 bäddar. Möjligheten att hyra ett eget hus för konferens som; Gårdshuset Munken med plats för 65 + 40 deltagare,
Smedjan med plats för 9 deltagare och Siggesta Byhus 2 och 6 med plats för 18 deltagare vardera.

Logen
Den största byggnaden är Logen, som gjorts om från säd- och maskinförvaring till fest- och konferenslokal.
En magnifik atmosfär och rymd med hela 15 meter i takhöjd och lämpa sig därför extra bra för heldagsaktiviteter, event, kvällsarrangemang, stora företag men också för TV-inspelningar och fotograferingar, varumärkesevent och lanseringar då den är neutral och kan dekoreras med allt från kristallkronor till guteväv.
Middagen serveras enligt ”sharing is caring” modellen med sittningar som rymmer 14 personer vid varje bord. 
Även möjlighet att köra in foodtrucks i Logen – allt efter kundens önskemål.

Logen är inredd med egen karaktär och känsla och rymmer upp till 700 personer, en läktare som tar 535 och plats för 300 matgäster. Lokalen har egen bar, intilliggande loft och entréhus som kan agera grupprum men framförallt finns här även en stor scen med tillhörande teknik och backstageområden. 

Biosittning: 525 + 100
Skolsittning: 200
Öar: 140
Middagssittning: 350
Mingel: 600

Organgeriet
Orangeriet på Siggesta Gård i design av White arkitektbyrå, har rötter i det viktorianska England då byggnadsstilen var påtagligt sirlig och mycket av ornamenterat gjutjärn - idag är känslan mer gedigen och modern.
Orangeriet är en medelhavsinspirerad lokal med stora glaspartier, fikon och olivträd i vackra rostiga plåtkrukor. Lokalen passar bäst för den som vill ha en avslappnad mötesform eller workshop. Ljuset flödar in i lokalen från både fönster och tak och ger ett skönt ljus och energi till mötesdeltagarna.

Biosittning: 80
Skolsittning: 36
Öar: 36
Middagssittning: 65
Mingel: 160

Maten på Siggesta Gård

Råvaror efter säsong och så mycket eget som möjligt är Siggasta Gårds devis. Ägaren till gården har ett eget mobilt slakteri, som ger både nöt och lamm. Hjortköttet är vilt och de har en egen trädgård med grönsaker och härliga örter på sommaren.

Prova på att laga mat tillsammans på de färska råvarorna eller njut av en vinprovning med utvalda viner. I delikatessbutiken hittar ni många av deras egentillverkade produkter att fika mellan era möten.

För att verkligen kunna koppla av och koppla bort har vi valt bort TV i många rum där ni istället kan läsa böcker och magasin om jakt, matlagning och inredning. I några av husen finns större utrymmen för umgänge och sällskapsspel. Vill du istället passa på att få lite frisk luft har vi flera vandringsleder och löparspår runt gården och för relax har vi en badtunna intill fårhagen och vår bastu framför hästhagarna.

"Vi vill att det ska kännas lyxigt men avspänt hos oss och hoppas att du känner det. TV har vi aktivt valt bort och istället finns fina magasin och böcker att bläddra i. I samtliga hus finns gemensamhetsutrymme för fortsatt umgänge efter middagen"

– Susanne Blomberg, VD Siggesta Gård

Exempel på en närproducerad mingelbuffé á la Siggesta Gård
Hembakt bröd med getost och rostade valnötter
Rostad baguette med carpaccio på oxfilé med parmesanflarn
Liten bruchetta med tomat och heta räkor
Snittar med anklevercrème och fikon
Liten toast skagen med löjrom
Cheviche med koriander
Rökt lax med pepparrot på kavring
Rostad paprika med ädelostcrème
Ost från Rindö ostmakeri med husets marmelad

Siggesta Gård – en modern konferensgård på Värmdö för exklusiva möten med lite högre krav.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter