Fäkta som en musketör och klättra i trädtopparna

Allt fler svenska barnfamiljer hittar till Legoland Billund Resort (LLBR), som är hela det område där en rad olika besöksmål, bland annat Legoland ligger i södra Danmark. Nu gör destinationerna gjort gemensam sak och satsat på att bli världens bästa destination för barnfamiljer med barn 2-12 år.

Känsla av fritt fall i Lalandias nya rutschbana
Lalandia är Skandinaviens största vattenland och förutom att himlen alltid är blå här oavsett väder så öppnar sig även en tropisk värld med vattenupplevelser. Den stora nyheten i år är The Turbo Racer water slide. Den nya spektakulära vattenrutschbanan börjar i Aquadome och ger en känsla av att vara i fritt fall i full fart. Det går också att klocka sig och tävla om vem i familjen som är snabbast.

Givskud Zoo firar 50 år med nya glasögonbjörnen
I år fyller den populära djurparken Givskud Zoo 50 år. Det firas med en ny invånare i parken, den ovanliga glasögonbjörnen. Från skywalken uppe i luften ses den och många andra djur från ovan. Här finns också ett helt nytt stort lektorn och flera nya utställningar. Missa heller inte dinosaurieparken med inte mindre än 50 dinosaurier i verklig storlek som låter och rör på sig.

Tirpitz – ett bunkermuseum som fascinerar och lär
Tirpitz Bunkermuseum har inte bara blivit utnämnt till Danmarks bästa temamuseum, även den häftiga byggnaden i glas bland sanddynorna är prisad för sin enastående arkitektur. Här döljer sig fantastiska historier från andra världskriget, bärnstensexpo och flera andra utställningar. I år visas en helt ny utställning om när tyska soldater tvingades avlägsna 1,5 miljoner minor från danska stränder. Allt i Tirpitz visas med känsla och teknik i toppklass.

Kunglig fäktskola på Koldinghus sagolika slott
För den som är sugen på att uppleva ett riktigt slott finns Koldinghus, med sina torn, sin vackra park omgiven av skog och vallgrav. Slottet andas historia och kungahus och används i dag som besöksmål med museum och restaurang. Förutom att besökare kan låna museets renässansdräkter och delta i slottets maskeradpartyn anordnas det i år kunglig fäktskola. Här lär barnen sig fäkta som en sann musketör för att sedan ingå i kungens garde.

Funky Monkeypark utökar med 45000 klättervänliga kvadrat
I år expanderar klätterparken Funky Monkeypark med hela 45 000 äventyrliga kvadratmeter. Parken ligger i danska Odense och utmanar både vuxna och barn med spännande klättring och rejält helikopterperspektiv. Det kommer även att bjudas på flera nya aktiviteter i år, bland annat en helt ny paintballbana.

Be Happy Pass – ett kort för att underlätta
Få tillgång till specifika och gratis upplevelser, rabatter eller gåvor när du besöker LEGOLAND® och 20 andra attraktioner på LEGOLAND Billund Resort. Du får kortet via en länk i bokningsbekräftelsen när du bokar en vistelse hos oss. Du kan också få det när du kommer. Och njut av en ännu bättre semester i vårt fantastiska område.

Det nya ståtliga slottshotellet

När LEGOLAND® öppnar för säsongen blir det för den 51:a gången och samtidigt öppnar portarna till årets stora nyhet – LEGOLAND Castle Hotel. Hotellet är byggt som ett riktigt gammalt slott av gigantiska LEGO® klossar.

Upplevelserna börjar redan när gästerna rullar in på parkeringen där LEGO riddare och drakar välkomnar. – LEGOLAND Castle Hotel kommer att bli ett magiskt ställe för barnfamiljer fyllt med äventyr och magi. Barnen kommer att känna att de faktiskt har bott på ett riktigt slott när de lämnar hotellet, säger Christian Woller.

Totalt har slottshotellet 142 rum och här väntar tuffa prinsessor, modiga riddare och magiska trollkarlar. I samband med att slottshotellet öppnar kommer LEGOLAND också ha en ny riddarshow, ”Battle of the Brick”. I showen deltar levande hästar med modiga riddare. Showen har premiär den 4 maj.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter