Stilfulla stunder med alkoholfritt från Peroni

Äntligen utvidgar det italienska premiumvarumärket Peroni Nastro Azzurro sitt sortiment på svenska marknaden med ett efterlängtat alkoholfritt alternativ: Peroni Libera. I samband med denna lanseringar uppdateras även flaskdesignen, för första gången sedan lanseringen 2005. Designen, som i grunden inspirerats av varumärkets italienska arv, är tänkt att ytterligare befästa Peronis position som det mest stilfulla ölvarumärket.

I april 2019 lanserar Peroni som en naturlig följd av samtidens hälso- och medvetenhetstrend en alkoholfri variant. Genom åren har Peroni ständigt strävat efter att kunna erbjuda alternativ inom ölkategorin. Med Peroni Libera 0,0% kan Peroni erbjuda konsumenten möjligheten att njuta till fullo och utan att kompromissa med smaken, även vid de tillfällen där alkoholfritt är det självklara alternativet. Konsumenttrenderna pekar mot ett mer hälsomedvetet leverne och måttligare alkohol-konsumtion som en del av en balanserad livsstil, där Peroni Libera blir ett smart och gott alternativ. Libera, som betyder fri på italienska, antyder både att ölen är helt fri från alkohol men även att konsumenten kan avnjuta friheten av att kunna dricka Peroni till varje tillfälle. Libera bryggs med samma expertis och hantverk som Peroni stått för sedan starten 1963 och resultatet är en helt alkoholfri öl med en rik och intensiv arom av citrus och frukt. 
 
Men, det är inte bara innehållet som är nytt. Hela Peronis sortiment får sig en ny skrud som rullar ut på Systembolaget under våren. I över ett decennium har den nu ikoniska flaskdesignen varit hem för en av världens mest omtyckta ölsorter. Designen har genom åren stått för italiensk stil, hantverk och arv och när den nya designen lanseras återfinns de karaktäristiska detaljerna, men i en mer elegant form med sofistikerade kurvor. På den nya flaskan finns signaturen från Peronis grundare, Giovanni Peroni, ingraverad och logotypen har gjorts om till formen av en hexagon - med inspiration från original-logon för Birra Peroni. En handritad ikon på flaskhalsens band föreställande majs, som utgör en viktig ingrediens i Peroni, hintar om italienska ingredienser av hög kvalitet. Endast den röda färgen på flaskhalsbandet och detaljer på etiketten skiljer designen på Peroni Nastro Azzurros glutenfria alternativ från övrigt sortiment. 
 
Den nya 330 ml Peroni Nastro Azzuro-flaskan lanseras nu på Systembolaget (nr 1418) och Peroni Libera lanseras på Systembolaget 1 juni och i utvald dagligvaruhandel från April. 
 
 
Peroni Nastro Azzurro
Peroni Nastro Azzurro, den krispiga och uppfriskande ölen med en otrolig italiensk smak, är ett av de mest framgångsrika premiumvarumärkena i världen; ett nytt tillskott till Asahi Groups portfölj. Peroni Nastro Azzurro är ett gediget internationellt varumärke, aktuella på öl-marknaden i sex olika kontinenter. Nyckelmarknader är Storbritannien, Australien, USA och Kanada samt Irland, Rumänien, Sverige, Sydafrika, Nya Zeeland, Ryssland, Colombia, Frankrike, Spanien, Japan, Hong Kong, Vietnam och naturligtvis Italien.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter