Costa Brava

Costa Brava utgörs av nordöstra Kataloniens kusttrakter i Spanien, från Blanes norr om Barcelona upp till den franska gränsen. En vacker kust med mycket klippor och hav. Costa betyder kust, medan brava kan översättas till klippig eller kuperad.

Varje år besöker mer än 5 miljoner turister Costa Brava, det bor cirka 600 000 människor permanent här. Här finns det bästa och trendigaste nöjeslivet i Lloret de Mar, särskilt för ungdomar. Det finns också många bra barer och restauranger i Tossa de Mar som är mycket populära. Där serveras typisk katalansk mat som olika sallader, skaldjur, fisk och soppor samt den populära efterrätten Crema Catalana som man inte får missa.  Du hittar även vällagade spanska rätter här, som paella och tapas. Ett ställe man inte får missa när man är i Costa Brava är den charmiga fiskebyn Cadaqués, här bodde konstnären Salvador Dalí.

Vackra stränder
Om du gillar stränder och vacker natur så är Costa Brava ett perfekt resmål. Kusten erbjuder en fantastisk kombination av båda. Dess behagliga medelhavstemperatur ligger runt 14-30 grader och det gör det till en populär semesterdestination, du kan även hitta små gömda vikar och stränder med färre besökare om du känner för komma bort lite. För att komma till de gömda platserna så kanske man behöver fråga någon först. 

Oftast ligger dom en lite längre bort från centrum än de mer stora stränderna gör. Men det är alltid värt besväret att ta sig dit. Några stränder man inte får missa är ”Cala Giverola, Tossa de Mar”, ”Sa Caleta, Lloret de Mar” och ”Cala Bona, Tossa de Mar. Från delikata små vikar där man till största delen bara kan snorkla och bada till natursköna stränder, mitt i naturen där grönskan är fantastisk. 

Guided and gastronomic tour in Girona old town
30 km från kusten ligger Gironia som är Costa Bravas huvudstad. Under den guidade turen så får man ta del av Gironas historia som sträcker sig över tvåtusen år tillbaka i tiden. I den historiska stadskärnan ser man än idag spår efter de iberiska, romerska, arabiska och judiska folken som har bott här. Staden genomkorsas av floden Onyar, över vilken det går flera vackra broar. På den norra sidan om floden ligger bland annat de judiska kvarteren, Call. Call är ett av de bäst bevarade judiska kvarteren i världen och utgörs av smala kullerstensbelagda gator, blandat med små mysiga torg.
 
Sammantaget ger turen i Girona en bra blandning av lokal historia och kultur. Vi smakar naturligtvis utsökt mat och får njuta av lokalt vin. Hela turen avslutades med tapas och självklart stadens egna vin. 
 
Hot air ballon in la Garrotxa Volvanic zone natural park 
Lämna det myllrande folkvimlet i Barcelona och följ med på en flygtur i varmluftsballong tidigt på morgonen, bara 30–45 minuter bort från staden. En flygtur i varmluftsballong är det bästa sättet att få en fantastisk utsikt över Katalonien upp till 900 meter över marken. Bered dig på en spännande flygtur där du får sväva fram genom luften med en härlig känsla av frihet och stillhet. Flygturen varar mellan 1 och 1,5 timme, det serveras en champagne i luftballongen så man kan skåla in soluppgången. Ta med familjen eller din kära på en vacker flygtur med enastående utsikt - en upplevelse att minnas länge. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter