Vinterfavoriter på Bourbon

Förgyll de mörka vinterkvällarna med en Bourbondrink – här är tre spännande varianter som passar perfekt till julfirandet!

Foto: Mattias Nilsson Foto: Mattias Nilsson

Winter Toddy – jul i ett glas
Vad är julen utan en toddy? Denna variant är full av fantastiska smaker och går lika bra att avnjuta kall som varm.

Du behöver
40 ml Jim Beam
20 ml kokat vatten med frön från vaniljstång, kanel och apelsinzest
20 ml honung
Citronzest och en torkad kanelstång
Byggs i glaset

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med frön från en vaniljstång, kanel och apelsinzest
  2. Häll upp det varma vattnet i ett glas, gärna en cognacskupa, och fyll på med Jim Beam och honung
  3. Garnera med citronzest och en torkad kanelstång
Foto: Mattias Nilsson Foto: Mattias Nilsson

Hot Coffee Twist – given för kaffeälskaren
Gästerna har tackat för sig och tystnaden har återigen lagt sig i huset. Dra på tofflorna, gå ut i köket och blanda till den här värmande kaffedrinken. Avnjutes bäst under filten med brasan sprakandes i hörnet.

Du behöver
40 ml Jim Beam
Varmt kaffe efter smak 20 ml agavesirap Vispgrädde
Kaffelikör
Riven choklad

Gör så här

  1. Häll upp whisky,kaffe och agavesirapi ett högt glas och rör om
  2. Garnering: Skaka grädde med valfri chokladlikör (fem delar grädde, en del likör). Skikta grädden på toppen med en sked och strö över riven choklad
Foto: Mattias Nilsson Foto: Mattias Nilsson

Cinnamon Flip – bakelsen i flytande form
Öka ambitionsnivån ett snäpp med fullträffen Cinnamon Flip. En drink som smakar lika gott som den låter. Med kanel, grädde och hjärtlig Jim Beam blir denna drink ett perfekt avslut på kvällen.

Du behöver
40 ml Jim Beam
100 g osaltat smör (räcker till 8 drinkar) Ett ägg (per drink)
20 ml kanel- och vaniljsockerlag
20 ml vispad grädde
Kanel

Gör så här

  1. Fatwash: Smält margarin och häll ned i en bunke, tillsätt 32 cl Jim Beam (för 8 drinkar) och låt bunken stå i frysen över natten. Ta sedan bort det stelnade fettet på toppen och sila ner vätskan i ett glas.
  2. Sockerlag: koka lika delar sockervatten med kanel och färsk vanilj, sila sedan bort kanel och vaniljstång och kyl ned.
  3. Mät upp whisky, ägg och sockerlag per antal drinkar och häll ned i en shaker. Skaka och dubbelsila.
  4. Vispa grädde som du toppar glaset med och pudra till sist på kanel.