Nya tider för svenska mackor

Äntligen går det att bre olivoljans härliga smak och fina egenskaper direkt på favoritbrödet.

Detta är en annons från ZETA

Drömmar är till för att uppfyllas. I mer än arton år har Fernando Di Luca, mannen som tog olivoljan till Sverige, arbetat för att få fram en bredbar olivolja i sin renaste form. Och nu är den här! BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser. Hela 72% är kallpressad olivolja. Så 18% fett från sheanöten, för konsistensens skull. Lite salt och vatten, för smaken. Inget mer. Precis som mild olivolja är smaken fräsch med vegetariska undertoner av gräs, gröna äpplen och päron. Grönt, gott och perfekt att bre på dina favoritmackor.

Mackan är en älskad gäst vid frukostbord, i picknickkorgar, fikarum, och bredvid sopptallriken. Nattmackan förstås. För att inte tala om snittarna: festmackor i ministorlek, med extra fina pålägg.

Med BreOliv bygger vi en bro mellan två världar - Medelhavskökets nyttiga och smakrika olivolja möter Nordens uppfinningsrika macktradition.

Här bjuder vi dig på några härliga recept på mackor med Zeta BreOliv - hoppas att du hittar en favorit!

Läs gärna mer och inspireras på breoliv.se

Grön macka med avokado, pesto och grönkål

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål.

4-5 stora grönkålsblad
1 msk Zeta Extra jungfruolivolja
Fruttato Medio
1 nypa flingsalt
Zeta BreOliv
1 stor skiva ljust surdegsbröd
1/2 avokado, i klyftor
1-2 msk Zeta Pesto alla Genovese Ekologisk
Flingsalt och nymald svartpeppa

Så här gör du:
Skär bort mittsträngen från grönkålsbladen, strimla fint och lägg i en skål. Häll i olja och salt och krama kålen mjuk. Bre BreOliv på brödet.
Lägg på avokadoklyftorna.
Skeda över peston och toppa med finstrimlad grönkål.
Salta och peppra.

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdorst

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker.
1 skiva knäckebröd
Zeta BreOliv
2 msk Zeta Extra jungfruolivolja
Fruttato Medio
2-3 körsbärstomater, skivade
4-5 tunna skivor Zeta Grana Padano
lagrad 16 mån färsk oregano eller färsk basilika flingsalt
nymald svartpeppar

Så här gör du:
Bre BreOliv på brödet.
Lägg på tomatskivorna och toppa med tunna skivor av Grana Padano.
Salta lätt och peppra.
Lägg på en fin kvist med oregano eller basilika.