Hemester

På nya hotellet Downtown Camper by Scandic fick vi möjligheten att tillbringa en kväll och natt i slutet av veckan. En kväll då vi njöt på hotellets egen restaurang Campfire och i wellnessavdelningen "The Nest" för att sedan krypa ner i de sköna sängarna i det mysiga rummet. En välbehövlig paus från vardasstressen.

Text Charlotte Carlsson

Torsdag efter jobbet tar vi tåget direkt till T-centralen i Stockholm och promenerar upp till Brunkebergstorg där Downtown Camper by Scandic ganska nyligen öppnat. Förväntningarna är höga då vi sett och hört mycket om det nya konceptet. När vi kliver in genom de stora glasdörrarna ser vi direkt att det är något helt nytt och fräscht. Doften av nytt slår emot oss och i taket snett ovanför receptionen hänger ett stort nät där man kan ”hänga”. Vi ser även restaurangen Campfire där vi senare ska avnjuta en förhoppningsvis god middag. Incheckningen går smidigt och vi åker upp till vårat rum för natten. Ett mysigt rum med en dubbelsäng och en nisch vid fönstret där man kan krypa upp och kika ut eller läsa en tidning. I badrummet finns hotellets egen serie med schampo, conditioner med era, lyxigt och trevligt.

Middagsdags och vi åker ner till restaurangen. Elden är en del av restaurangen, både vid tillagning av maten och i inredningen med eldar som värmer och gör det så där extra mysigt som eld gör. Vid vårt besök har man precis bytt meny och vår servitör hjälper till att rekommendera rätter. Valet faller på en Carpaccio till förrätt för oss båda. Som Capaccioälskare hoppas vi såklart att Campfires version ska falla oss i smaken och det gör den verkligen. Spännande nya smaker av kronärtskocka, aioli och saltade rostade mandlar. Till huvudrätt väljer vi en fisk och en kötträtt, Grilled Halibut on the Bone och Steak n´Frittes. Båda jättegoda och vällagade rätter, vi ber om sallad till istället för french fries och det går fint och för oss blir det då precis lagom portioner.

Efterrätt vill vi såklart också ha men efter konfererande med vår servitör så bestämmer vi oss för att ta det efter vårt besök på ”The Nest”. ”The Nest” som är hotellets wellnessavdelning ligger på nionde våningen, på rummet har vi fått tofflor och badrockar så det är bara att svida om och ta hissen upp. Här kan du duscha i upplevelseduschar, basta, bada i utomhuspoolen som håller 38 grader året om eller bara njuta av den härliga miljön. Det finns även ett gym och en stor cocktaillounge där du kan beställa cocktails, mocktails och även mat med hälsotema. Vi duschar i upplevelseduscharna och njuter i utomhuspoolen som har en slående utsikt över storstaden. Vi hinner även med en bastu i den spektakulära bastun som ligger
mitt i lokalen och ser ut som ett fågelbo. Efter bastun relaxar vi och behandlar oss själva med ansiktsmasker som vi tagit med oss. Härligt och avkopplande.

När vi känner oss färdiga med ”The Nest” tar vi hissen ner till restaurangen och beställer våra efterrätter och kaffe som vi får med oss på bricka upp till rummet. Vi väljer Key Lime Pie Mojito Twist och Meringue Mess ”Cashew Cravings". Ord kan knappt beskriva hur gott det smakade, mums. Nybadade och mätta bäddar vi ner oss i den mysiga sängen och kikar lite på TV innan vi slumrar in.

Klockan ringer kl 7.00, vi vill hinna med att njuta av frukosten innan vi beger oss till jobbet. Den härliga hotellfrukosten vill man inte missa. Vilken frukost, det finns allt du kan tänka dig och lite till. Superfräscht och gott, vi önskar bara att vi kunde äta mer. Vid 8.30 känner vi oss nöjda och promenerar ner till tåget och åker till jobbet. Så mycket energi och glädje dessa timmar gav oss. Ta en hemester du med, det är du värd!