Haga Bottega

Endast 5 minuter från centrala Stockholm, mitt emot nya Karolinska, ligger Stockholms nya fräscha inbjudande italienska restaurang. Här i Hagastaden som är den just nu mest växande stadsdelen i Stockholm finns det nya Elite Hotel Carolina Tower. Inrymd på bottenvåningen i hotellet har man skapat en otroligt mysig restaurangmiljö där man direkt känner sig välkommen och omhändertagen.

Medelhavsinspirerad Italienare Text Charlotte Carlsson Foto David Thunander

Här serveras frukost, lunch och middag. Frukosten serveras alla dagar i veckan, en frukostbuffé med härligheter så som nybakat bröd, yoghurt, färsk frukt, smoothies, bacon, lax och äggröra. Lunchtid plockar man från det italienska bordet där fokus ligger på medelhavsmat med fräschör. Matiga sallader, röror, och antipasto-rätter gjorda på grönt efter säsong varvas med kvalitativa råvaror som härleds till Italien och medelhavet. På torsdagar får gästerna Pizza adderat till lunchbordet och på fredagar bjuds det på dessert till lunchen.

Vi besöker Haga Bottega en torsdagskväll vid 18-tiden för middag. Det är i stort sett redan fullsatt i lokalen med blandat stora och små sällskap. Vi börjar med smårätter som färska oliver, fläsksvålar med dipp och en ankkrokett, smått och gott som gör oss ännu mer hungriga. Till förrätt blir det italiensk råbiff och pilgrimsmussla, fantastiska smaker och lagom portioner. Till huvudrätt beställer vi röding och bistecca, som är en biff från en italiensk mjölkko. Till samtliga huvudrätter serveras panzanellasallad á la Haga, bakad hjärtsallad med en gudomlig parmesandressing och anyapotatis med gremolata. Maten är vällagad och fantastiskt god. Vi kan inte stå emot efterrätsmenyn och beställer in Hagas tiramisu, i mitt tycke måste man prova tiramisu på varje italiensk restaurang man besöker. Hagas variant är numera en av mina favoriter.

Menyn på Haga Bottega är levande och kommer att variera efter säsong och såklart kreativitet. Är man ett större sällskap så kan man få maten serverad vid bordet för att delas på äkta italienskt vis.

Personalen vi träffar är trevliga och hjälpsamma. Kärleken till mat, dryck och kvalitet känns verkligen. Hit vill vi tillbaka och det snart, varför inte dra hit hela stora lá familia på en söndagsmiddag.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Haga Bottega

Kök: Italienskt - Medelhav
Adress: Eugeniavägen 6, Stockholm
Telefon: 08-501 391 50
Mail: info@hagabottega.se bokning@hagabottega.se
Hemsida: hagabottega.se
Instagram: @hagabottega
Facebook: Haga Bottega