Åka på spa utomlands

Att besöka ett spa på hemmaplan känns som riktig lyx när man får tid och möjlighet till det. Att åka utomlands för att göra det känns ännu lyxigare och kan ibland bli billigare än här hemma. Lina Sjölund har besökt två spa-anläggningar, ett i Kroatien och ett i Serbien.

Text Lina Sjölund

Villa Magdalena - ett vackert boutique- och spahotell i norra Kroatien

Avkopplande semester
Ett hett resmål året om är Kroatien. I många svenskars ögon är det mest känt som en härlig sommardestination med turkosblått hav och alla vackra öar och steniga stränder. Men Kroatien har så mycket mer att erbjuda än bara det. I norra Kroatien i Zagorjeregionen nns era härliga spaanläggningar och en av dem som man absolut inte får missa är spaanläggningen på det mysiga boutique hotellet Villa Magdalena, som ligger i Krapinske Toplice cirka 45 km norr om huvudstaden Zagreb.

Panoramic Wellness & Spa Oasis
På Villa Magadalena är deras Panorma Wellness & SPA Oasis beläget på takvåningen med ett 350 kvm stort Spa. Här kan man njuta av det mesta. Det finns en stor inomhuspool och en uppvärmd bubbelpool. Här nns även ett urval av olika saunas / bastus i anslutning till bubbelpoolen. Eftersom SPA ́t öppnade för knappt ett år sedan i juni 2017, känns allt väldigt nytt och fräscht.

Relaxavdelning
Relaxavdelningen är stor och rymlig med stora härliga sängar inomhus och utomhus att bara koppla av i. Här njuter man av den fantastiska panoramavyn över byn och bergen från både solterassen eller inifrån eftersom det är helglasat. Beställ in en detoxdrink eller kanske ett glas champagne och koppla av och bara njut.

Exklusiva behandlingar
Här finns flera olika behandlingar att unna sig, alltifrån Ayuryeda Abhyanga massage till hot stone massage eller vanlig massage på kroppen eller i ansiktet. Vad passar inte bättre än en aroma helkroppsmassage efter ett gym pass i deras wellness center som också har panorama fönster.

Hur reser man hit?
Flyg till Zagreb från Stockholm vilket tar dryga 2 timmar. Sedan ligger Villa Magdalena i Krapinske Toplice ca 45 km norr om Zagreb.

Bo
På det mysiga boutique hotellet Villa Magdalena i Krapinske Toplice. Njut av god mat och dryck på hotellet och sov i sköna sängar och vakna till den magiska utsikten. Missa inte att boka ett rum med jacuzzi.

Grand oasis spa & wellness center

Balkanländerna har blivit allt mer populärare. Älskar man att lyxa till det och bo på extra fina hotell och gå på SPA, ska man absolut leta upp sådana hotell på Balkan för att få en prisvärd vistelse.
Serbien är ett av länderna på Balkan som minst sagt har lyckats med lyx och ärd och ett stort nt och fräscht SPA Grand Hotel Kopaonik.

Aktiv och avkopplande semester
Ett hett resmål året om är Kopaonik som ligger i sydvästra Serbien. Under vinterhalvåret åker man framförallt hit för att det erbjuds bra skidåkning och under sommarhalvåret för härliga vandringar i bergen för att sen avsluta dagen på ett avkopplande SPA.

Olika pooler och saunas
På Grand Hotel Kopaonik finns Grand Oasis SPA & Wellness Center ett cirka 1800 kvm stort spa i världsklass. Här kan man njuta av det mesta.
Det finns en stor inomhuspool och även en stor uppvärmd utomhuspool som är riktigt härlig att bada i när det är några minusgrader och snö utanför. Här finns även ett urval av olika saunas, hammam och en isgrotta där man kan kyla ner sig om man blivit för varm i de andra avdelningarna.

Relaxavdelning
Relaxavdelning är enorm med stora härliga sängar att bara koppla av i eller varför inte lägga sig i ett av de stora fönsterna och blicka ut mot skidbacken en kylig vinterdag och se solen gå ner vid bergen. Beställ in en stor nyttig smoothie eller kanske ett glas champagne, koppla av och bara njut.

Exklusiva behandlingar
Här finns även ett stort urval av exklusiva behandlingar, alltifrån olika sorters ansiktsbehandlingar till massage. Vad passar inte bättre än en Wellness Relax Massage efter en härlig dag i skidbacken eller en vandringsdag. En massage på 50 minuter kostar ca 400 kr.

Hur reser man hit?
Flyg till Niš från antingen Stockholm/Skavsta eller Malmö Airport vilket tar ca 2 - 2,5 timme och sedan tar transporten från flygplatsen till Kopaonik ca 2 timmar beroende på väder och säsong.

Bo
På Lyxiga Grand Hotel Kopaonik. Njut av god mat och dryck på hotellet och sov i sköna sängar.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter