Tullamore D.E.W lanserar karibisk whiskey

Irländsk whiskey med smaker av karibisk rom? Det är nu verklighet när den irländska whiskeyjätten Tullamore D.E.W. lanserar sin nya whiskey XO Caribbean Rum Cask Finish. Tullamore arbetar ständigt för att hitta nya experiment och den nya whiskeyn är ett resultat av destilleriets kampanj Beauty of Blend. Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish lanseras den 5 mars och kommer att säljas på Systembolaget.

Nya Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är trippeldestillerad malt- och grainwhiskey, lagrad på noga utvalda fat som tidigare använts för att lagra Demerararom. Att Tullamore har valt att använda fat som tidigare lagrat rom är ingen tillfällighet, den karibiska romen har nämligen en koppling till Irland. Under 1600 och 1700-talet emigrerade över 50 000 irländare till Västindien, där deras whiskeykunskaper användes för att framställa karibisk rom. Med sin gyllengula färg och sina karamellsöta och tropiska inslag är XO Caribbean Rum Cask Finish en perfekt blandning mellan irländsk whiskey och karibisk rom.

Irländska whiskeyjätten Tullamore D.E.W. arbetar kontinuerligt för att utmana whiskeybranschen. Med sin senaste kampanj Beauty of Blend bemöter de bland annat samhällsaktuella frågor som mångfald och social inkludering, samtidigt som de vill uppmana till mer kreativitet och nyfikenhet i destilleringen av whiskey. Nya Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish är ett utmärkt bevis på det.

- Eftersom vi ständigt experimenterar på destilleriet i Tullamore, föds det hela tiden nya idéer. Nya XO Caribbean Rum Cask är bara en av många produkter som har inspirerats av vår Beauty of Blend-kampanj, men den står ut i mängden som något riktigt speciellt, säger John Quinn, global ambassadör på Tullamore D.E.W.

Nya Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish kommer att säljas på Systembolaget med start den 5 mars.

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish
Artikelnr:
82239-01 Pris: 369 kr Alkohol: 43%.
Doft: Stor generöst fruktig doft av vanilj och ek, med inslag av citrus, mogna bananer och kryddor.
Smak: XO är en mycket smakrik whiskey, ändå mjuk och ”krämig” med toner av karameller, banan och pomerans.
Eftersmak: Lång och fruktig med kvardröjande smak av farinsocker, nötter och vanilj.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter