En gastronomisk helhetsupplevelse där vägen slutar

Välkomna till ”världens ände” – ja i varje fall där vägen slutar, hälsar Roger Hjälm, vd för Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog, vid sjön Hjälmarens strand och cirka 2 mil öster om Örebro.

Text Tina Gardsten

Att Roger har rollen som delägare och vd är något av en tillfällighet – en felringning blev starten på verksamheten vid Hjälmaren som också blivit känd för att leverera enastående smakupplevelser baserade på närodlade råvaror. Här är det fokus på smaker i vacker och anrik miljö.

Det var år 2011, när Roger sålt sin krog Taste, och bestämt sig för att starta om på nytt i en helt annan bransch.
Men ett telefonsamtal som dessutom var en felringning fick Roger på andra tankar.

Han bestämde sig för att åka och titta på Katrinelund som vid den tiden var en oansenlig sjökrog med grill. Vad han inte förväntade sig var att det skulle uppstå kärlek - vid första ögonkastet.
Tillsammans med ägartrion som är densamma idag, diskuterades möjligheterna hur man skulle skapa en förstklassig krog ute vid Stora Mellösa.

Visionen roddes i hamn – från grillkök till fine dining och idag är Katrinelunds Gästgiveri & Sjökrog ett ställe dit man gärna åker under en weekend för att uppleva gastronomi baserat på närproducerade råvaror och till ackompanjemang av sjön Hjälmaren. 

I köket jobbar alla med samma målfokus – servera mat med ärlighet, stolthet och glädje över råvarorna. En god relation till producenterna i omgivningarna är prioritet, det utgör en utmärkt grund för att kunna laga riktigt god mat och få till det där extra i smak och balans.

Yrkesfiskarna hämtar gösen en bit ut i Hjälmaren och några timmar därefter ligger den på tallriken hos gästen, ihop med primörer från grönsaksodlingarna nästgårds.
Ett gäng kvalitetsmedvetna smakfantaster i köket ser till att måltiden blir en helhetsupplevelse.

Specialiteten och vida omtalad är Katrinelunds Hjälmargös, som kan serveras som en Wallenbergare, eller som på Sjökrogen under sommaren som Fish & Chips på Hjälmarvis, där gösen friteras frasig och sedan serveras tillsammans med frittes och aioli.
Under sommaren går det åt cirka 8 ton gös från sjön och man arbetar nära med ett trettiotal producenter för de övriga råvarorna.

Ut till Katrinelund kommer även företag för konferens och möten.
Välj något av deras färdiga paket eller skräddarsy utifrån företagets önskemål ihop med personalen där både resa och aktiviteter kan ingå.

Populärt är också att arrangera bröllop och fester. Vill man vistas utomhus är det inte svårt, naturen är själva hjärtat på Katrinelund. 

Bor gör du som gäst i smakfullt, personligt inredda enkelrum, dubbelrum eller familjerum.
För speciella tillfällen eller när man bara vill göra det lilla extra finns en svit, minisvit och deluxe-rum. Aktiviteter är det gott om förutom att njuta av själva naturen.

När Hjälmaren är isklädd vintertid heter konceptet ”Walk on Water”, en tur på långfärdsskridskor för att sedan koppla av på relaxavdelningen och avrunda kvällen med att tillfredsställa smaklökarna från köket.

Dryckesprovning, där du kan välja mellan öl, vin eller var extravagant och smaka champagne.

Ribbåt, råvarumatlagning, SUP-Safari, för den som vill, finns det en stor variation i utbudet av aktiviteter.

Aktiviteterna ihop med maten och boendet är det som gör Katrinelund till en fulländad helhetsupplevelse.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Katrinelund

Katrinelund ligger vid södra Hjälmarens strand, ungefär 2,5 mil öster om Örebro. Du kan ta dig hit med bil, båt och sjöflyg. 

Det tar 25 minuter med sjöflyg från Bromma flygplats.

Kommer du med bil från Stockholm så tar det ca 2,5 timmmar att köra hit.

Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog
Katrinelund 470, 
715 92 Stora Mellösa

TELEFON GÄSTGIVERIET
019-44 90 60

TELEFON SJÖKROGEN
019-44 90 60

E-POST
info@katrinelund.se

www.katrinelund.se