Austin Food Works

I hörnan Norrtullsgatan och Idungatan i Stockholm, Vasastaden ligger en lite annorlunda amerikansk restaurang. Här gör man det lite mer på riktigt än på de amerikanska restauranger vi är vana vid. Man hämtar främst inspiration från den Amerikanska södern men även Mexiko. Känslan är avslappnad och Austin Food Works har verkligen lyckats få till en mysig och avslappnad miljö där man trivs.

Man serverar lunch, brunch och middag. Vi besöker Austin Food Works en lördagkväll i januari, vi är på plats ganska tidigt på kvällen och är några av de första gästerna som anländer, eftersom vi är tidiga så passar vi på att ta en drink i baren som hör till restaurangen. När man kommer in genom dörren så landar man direkt i den mysiga baren. Här serveras det god öl, bra vin och en massa sköna drinkar, ofta med moonshine eller bourbon som bas.

När restaurangdelen öppnar blir vi hämtade av vår servitör som visar oss till ett mysigt bås, vårt bord för kvällen. Det är trevligt dukat med kökshanddukar som servett och vatten kommer snabbt fram utan att vi behöver be om det. Restaurangen fylls snabbt upp så vill man vara säker på att få bord bör man nog boka.

Till starter smakar vi Buffalo style duck wings, Poké tuna popcorn bowl, Crispy fried brussels sprouts och även varsin Butter boiled chunky lobster taco. Tacon serveras med hembakad tortilla och det är försvinnande gott. Massor med härliga smaker som verkligen gifter sig i munnen.  Alla rätterna förutom tacon passar utmärkt att dela på och det är vår tanke. Oförskämt gott alltihopa.

Till huvudrätt blir vi föreslagna ”All in BBQ”, det är verkligen All in, vi får in ett fat med allt rökt kött som huset har att erbjuda samt sötpotatispommes som är så där riktigt krispiga som man vill ha dem. Det kommer även in små skålar med bland annat Guacamole, coleslaw och Pico de gallo. Som om detta inte vore nog kan vi inte hålla oss ifrån ett par side orders, vi väljer Smokey cheeto dorito mac n´cheese och Guacamole salad, smårätterna kompletterar bra och gör oss proppmätta. Tyvärr orkar vi inte äta upp all den goda maten, men då händer det! Servitören erbjuder sig att packa ihop allt in en ”doggybag”. Detta uppskattas och efter en stund kommer han tillbaka med en papperspåse där alla våra rester är omsorgsfullt packade.

Nu kan man ju tro att det inte blev någon efterrätt för oss, men jodå, efter en stund blir vi ändå sugna på något sött och såklart en kaffe. Vi kör samma koncept som på starter, vi delar. Valet faller på Macadamia nut banoffe pie, Mezcal n´citrus sorbet och Peanutbutter marshmallow chocolate cookie sweetdreams. Verkligen söta drömmar I lagom portioner, supergoda och alla med någon form av crunch vilket alltid är trevligt i en dessert.

Personalen är trevliga, lättsamma och hjälpsamma. Vi känner oss välkomna och får en mycket bra service. Vi blir sittandes i över 3 timmar, man vill liksom helst inte gå ut till kylan från den här varma sköna miljön. Det här stället kommer jag inte kunna hålla mig ifrån särskilt länge.

I början av mars i år öppnar Austin Food Works sin andra restaurang på Hantverkargatan 63 i Stockholm. Kungsholmsborna kan se fram emot en mysig liten krog där slow cooked barbecue möter explosiva smaker från Mexico, handgjorda cocktails, brewfest med en ny bryggare varje månad och massor av häftig industri och vintage design i inredningen.

Text: Charlotte Carlsson

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Austin Food Works

Kök: Amerikanskt 
Adress: Norrtullsgatan 24
Telefon: 08-32 07 04
Mail: info@austinfoodworks.se
www: austinfoodworks.se

Öppettider: 
Lunch: månd-fred 11-14
Middag: månd-lörd från 17.30
Brunch: lörd 12-15