12 timmar i London

Visste du att en dagsutflykt till London numera är helt möjlig? Tack vare British Airways nya dagstrippar från Stockholm, Arlanda, kan resenärer flyga fram och tillbaka över dagen för endast cirka 990 kronor. Du flyger ut med det tidigaste tillgängliga flyget och flyger tillbaka med den senaste avgången hem och får därmed en hel dag att njuta av London. Premium fick möjligheten att prova på dagstrippen. Så här såg vår dag ut men du kan självklart "komponera" din dag i London precis som det passar dig efter dina intressen.

07:00 Dags för boarding
Planet lyfter 07.25 denna fina lördagsmorgon. Flygtiden till London är beräknad till cirka 2 timmar och 20 minuter.

10:00 Landat på Heathrow
Efter att ha landat på Heathrow och
passerat passkontrollen kliver vi ombord på Heathrow Express till Paddington station. Vi tar oss sedan vidare med tunnelbanan till Liverpool Street i den östra delen för att besöka Londons äldsta marknad, Old Spitalfields Market. Har du inte varit här förut så är marknade verkligen att rekommendera Här kan man verkligen fynda konst, hantverk och vintage. Passa också på att besöka den kända ostbutiken Androuet, som bland annat har prima cheddar och stiltonostar.

11:00 Dags för mat
Eftersom man stigit upp så tidigt så börjar det vid det här laget suga i magen. När man ändå är i krokarna av Old Spitalfields Market bör man definitivt passa på att äta fish´n chips på Londons i särklass bästa fish n`chips-ställe, Poppies. Den tempuraspröda friterade fisken och potatisen smälter i munnen. Efter lunchen inne på Poppies kan jag ändå inte riktigt slita mig från den jättelika inomhusmarknaden. Jag tar mig tiden att gå runt ytterligare en timme.

13:00 Dags att ta sig vidare
Jag lämnar den här delen av London och tar mig med tunnelbanan (som absolut är det snabbaste sättet att ta sig fram i London) till Oxford Street. Här vet jag sen tidigare att det är shopping i min smak. 

15:00 Afternoon tea
Fötterna börjar kännas av och det är dags att avrunda Oxford Street med en klassisk afternoon tea. Detta gör jag på lyxiga Rosewoood Hotel, vars afternoon tea nyligen utsågs till Londons bästa. Bord bör bokas i förväg. Det serveras först utsökta sandwichar med olika fyllningar, till det ett glas champagne. Därefter får man välja vilket te man vill dricka till bakverken och sconesen. Konstnärer har fått designa ett bakverk var, bland annat finns ett bakverk designat av den hemlighetsfulla Banksy.

16:00 Tillbaka till Heathrow
Mätt och belåten efter ett fantastiskt afternoon tea är det nu dags att ta sig tillbaka till Heathrow.

17:00 Hinner med lite mer shopping
Efter incheck och säkerhetskontroll slår jag mig ner och kollar shoppingpåsarna.
Som tur är har jag tid över att komplettera dagens shopping på Heathrows flygplats innan planet lyfter.

21:00 Landar på Arlanda
En lång men härlig dag är till ända, jag tänker tillbaka och det känns tokigt men härligt. Jag har varit i London och njutit men får komma hem och sova i min egen säng. Ett äventyr som jag absolut vill göra om igen.

Maxa resan med extra allt!
Uppgraderar man sig till business class får man förtur i säkerhetskontrollen och vid ombordstigningen, bubbel i loungen med massage. Fantastisk mat och bubbel på planet. På så sätt maxar man resan med lite extra lyx på vägen dit och hem. Att flyga business kostar cirka tusen kronor extra för tur och retur.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter