Skönhetstips med Alexander Catalan

Att få skriva en bok om manlig skönhet är en dröm som gått i uppfyllelse. Tack vare min vän fotografen Katarina Mäkinens fantastiska bilder har vi nu fått en härlig skönhetsguide för oss män. Så här inleder Alexander Catalan sin helt nya skönhetsbok för män, här bjuder vi på några exempel från boken, blir du nyfiken så finns boken ute i bokhandeln nu!

Vi män är inte otrogna, eller? Jag vet inte hur många olika skönhetsprodukter jag har testat under mitt liv. Dofter, oljor, anti-age, olika sorters lotion … Den ena ögonkrämen efter den andra. Men så klart har jag mina favoriter – och vi män är väldigt trogna när vi hittar något som vi gillar. Vi vet till och med i vilken hylla vi kan finna favoritkrämen och kaos uppstår när expediten flyttat på varorna och de står någon helt annanstans än var de brukar.

Visst kan jag tycka att vi män är ganska fyrkantiga som alltid köper samma doft eller samma trötta schampo, men när vi hittat något som passar så kör vi på det. Man är inte otrogen! Men självklart bör vi vara öppna för att testa nytt, utveckla oss och
lära oss mera. Jag tycker att det är viktigt att våga prova och låta fantasin ta över ibland. Du kan ha kvar dina favoritprodukter, men det skadar inte att byta ut något då och då.

I min bok kommer du att hitta många av mina favoriter som jag har valt ut med omsorg och kärlek. Jag har självklart fler, men de produkter jag presenterar får mig att känna mig trygg, självsäker och snygg. Det gäller allt från valet av doft till vilken kräm jag ska ha.

Följ med mig på en resa till dofternas värld, låt dig inspireras av min kunskap och erfarenhet om hud- och hårvård och om rakningens ädla konst. Samla på dig information och fakta. Tillåt dig att vara nyfiken och vilja lära dig mer – jag lovar dig att
du kommer att växa och våga!

Men kom ihåg att man aldrig blir fullärd.

Alexander Catalan

"Alla har vi våra favoriter! Dessa har jag valt ut med kärlek och omsorg, de får mig att känna mig både självsäker och snygg."

HÄNDER OCH FÖTTER

Varför ska det vara så svårt för oss män att ta hand om våra händer och fötter, det måste vara de mest bortglömda kroppsdelarna vi har. Egentligen är det ju inte så svårt att fukta dem medan man fuktar andra. Jag tror att det ofta handlar om lathet. Men en bra fotkräm och handkräm är räddningen för de törstiga kroppsdelarna. Vi utsätter ständigt våra händer och fötter för olika påfrestningar, men det som torkar ut dem mest är vatten och överdriven rengöring, hur konstigt det än låter. Men det finns också andra faktorer, som klimatet, som har en stor inverkan.

Torra händer – orsaker
Överdriven rengöring – tvätta inte med starka tvålar.
Vatten – torkar ut huden mest.
Solen – gör händerna torra.
Åldrandet – hudens normala fuktbalans sjunker med åren.
Ärftlighet – är torr hud vanlig i din släkt ökar risken att du själv ska drabbas.

Torra händer – egenvård
Tvätta med ljummet vatten.
Fukta minst tre gånger per dag.
Peela händerna och få bort gammal död hud.
Bär alltid vantar utomhus när det är kallt.
Välj produkter med sheasmör.
Tips: Loccitanes shea hand cream

TÖRSTIGA FÖTTER

Fötter är en viktig del av kroppen – tänk hur många steg du tar varje dag och för varje steg du tar absorberar foten hela din kroppstyngd. Fötterna bär dig genom hela livet och utsätts under tidens gång för många hårda påfrestningar. Men ju mer omtanke du ger dina fötter desto friskare kommer de att hålla sig i takt med att du åldras. Även fötterna blir ju äldre. Huden på fötterna blir tunnare, fettkuddarna på hälen som i vanliga fall fungerar som stötdämpning slits ut och ger inte längre ett lika bra skydd, lederna mister sin spänst och smidighet och muskelspänningen försvagas. Därför är det viktigt att vi redan vid unga år ta hand om våra fötter och återfuktar dem rikligt.

Torra fötter – orsaker
Man går ofta barfota.
För trånga skor.
Står på fötterna under långa tidsperioder.
Överviktighet.

Behandling
Få fötterna mjuka i vattenbad.
Fila bort död hud.
Fukta rikligt.
Tips: Fotkräm från Loccitane

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Manligt

En skönhetsguide

Författare: Alexander Catalan
Foto: Katriina Mäkinen
Förlag: Lava Förlag