Dömle Herrgård, en pärla i hjärtat av Värmland

Strax utanför Karlstad i Värmland, ligger Dömle Herrgård, dit man åker för att konferera, ha en trevlig kick-off alternativt fest, lugn avkoppling eller varför inte arrangera ett bröllop. Med fokus på mat och boende gömmer sig denna lilla pärla inte långt från strandkanten i hjärtat av Värmland.

Tjugo minuters bilfärd från Karlstad ligger Dömle Herrgård, hit kommer man för att få en bra total upplevelse av mat, miljö och service utöver det vanliga. Med anor från 1456 erbjuder denna klassiska herrgård moderna konferensmöjligheter, kickoffer, fester och bröllop för stora och små sällskap. Herrgården har under årens lopp ägts av grevar, brukspatroner och Karlstads stift, men i dag är det Georg Möller och Jan Ohlsson som står som ägare av denna anrika och klassiska herrgård.
I dag består Dömle Herrgård av flera byggnader, Herrgården med flyglar, Frugården och Sjögården, samt tre stugor, totalt ca 130-150 bäddar, inklusive enkel- och dubbelrum samt fyra sviter. Under åren 2002 till 2016 stod Frugården helt oanvänd och kan efter renoveringen med sina 1200 kvm inhysa 15 rymliga och moderna dubbelrum, två konferenslokaler à 30 personer, kök, internationell bar, gym och ett rymligt loungerum för 100-150 gäster.
- Vi har investerat stort under de senaste åren för att skapa en unik anläggning för konferens, bröllop, fest eller bara skön avkoppling i hjärtat av Värmland. Vi har arbetat med varsam hand för att bevara den anrika historien som går tillbaka till 1400-talet, men samtidigt inte gjort avkall på modern teknik som fiber i hela anläggningen, toppmoderna konferensrum, gym både inne som ute med mera, säger Georg.

Ökning av konferenser
Georg äger i dag, tillsammans med Jan Ohlsson, gården sedan 2010 och tog helt över driften från 2011.
- Vi har efter renoveringar fått en hög standard på rummen och moderna konferenslokaler med hög wi-fi kapacitet i en fantastisk miljö samt fått mycket beröm för vår mat och varma mottagande, fortsätter Georg.
Med 14 konferenslokaler som tar mellan 5 till 250 personer så kan de erbjuda ett fantastiskt alternativ i toppmodern miljö gällande både teknik och inredning. 
Mars till juni och augusti till oktober är de stora konferensmånaderna där dygnskonferensen är den vanligaste, det vill säga från lunch till lunch.
Lunchen äts då i den charmiga restaurangen i Herrgården som tar max 100 gäster.
- Vi levererar en högklassig produkt för att gästerna ska få en maximal upplevelse gällande mat och dryck hos oss. Det är viktigt för oss att gästen ska vara i centrum och få njuta av vår mat serverad av vår duktiga personal, förklarar Georg.
Köksmästaren Ulf Wennerström försöker välja, i möjligaste mån, lokala råvaror och mycket ekologiskt i matväg med en så variationsrik kost som möjligt. I huvudrestaurangen kan du få tre till fyra rätters middag medan du kan välja på enklare rätter i bistron i Frugården.
 
Flertalet aktiviteter
På området har de en egen kyrka, vilket gör att det är väldigt populärt att komma hit och gifta sig.
- Vi har cirka 15 till 20 bröllop per år vilket gör i stort sett ett bröllop varje helg under maj till september,  tillägger Georg.
De kan även erbjuda en intilliggande golfbana där du från herrgården har 150 meter till första tee. Det finns även en tennisbana, tillgång till kanoter och cyklar eller varför inte prova fiskelyckan i Smårissjön. På vintern har du även möjlighet att åka skidor i Dömlebacken, som ligger en kilometer bort.
Vid sandstranden nedanför herrgården finns badbrygga, nybyggd bastu, lyx-jacuzzis och badtunnor för relaxing. De har också en egen vinkällare där du kan sitta upp till 20 personer och avnjuta en middag eller få en trevlig dryckesprovning. Så du kan fritt välja aktiviteter utifrån dina egna önskemål. 
Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Dömle herrgård där man blir varmt omhändertagen i en vackert rogivande och harmonisk miljö. 
- Varmt välkommen till en modern anläggning i klassisk herrgårdsmiljö för morgondagens möten i hjärtat av Värmland, avslutar Georg.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Framtid

I nuläget väntar de på att få klart byggnadslovet för att bygga upp ett SPA & Resort i herrgårdsstil som beräknas vara klart under våren 2018.